Karácsony Gergely előre menekül, meneszthetik a Vagyonkezelő vezetőjét

Karácsony Gergely, sajtótájékoztató, Városháza, Budapest, főpolgármester
Vágólapra másolva!
Néhány napja még a baloldali sajtó és a baloldali politikusok is arról beszéltek, hogy pusztán fake news a Városháza eladásáról kapcsolatos hír. Mostanra viszont több kiszivárgott hangfelvétel is bizonyítja, hogy valóban zajlottak ilyen tárgyalások. Az egyik ilyen hangfelvételen például fővárosi vagyonkezelő vezérigazgatója a Városháza eladásáról beszél, mostanra pedig a Városháza is elismerte, hogy létezett ilyen terv. Az ügy akkorára duzzadt, hogy meneszteni akarják a Vagyonkezelő vezetőjét, vagyis Barts J. Balázs lesz Karácsony Gergely áldozati báránya.
Vágólapra másolva!

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes szerint nem volt tervben a Városháza eladása, ezért nem is adtak felhatalmazást a vagyonkezelőt vezető Barts J. Balázsnak, hogy erről bárkivel is tárgyaljon - írja Soros blogja, a 444.

Karácsony Gergely a hírek szerint felszólította Barts J. Balázst, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. elnök-vezérigazgatóját, hogy írásban adjon magyarázatot arra, miért, kikkel és kinek a megbízásából tárgyalt a kiszivárgott hangfelvételen, amelyet Anonymus jutatott el a sajtónak a Városháza értékesítéséről.

A felvételből egyébként többek között az is kiderült, hogy a Városházát el akarják adni, de a 2022-es parlamenti és 2024-es önkormányzati választás miatt ezt titokban akarják tartani. Ezek után a baloldali propagandasajtóban (444, Telex) a vagyonkezelő nyilvánosságra hozott néhány tervet, amelyekkel elismerte, hogy igenis szóba került a Városháza eladása, azonban állításul szerint a tervet elvetették.

Karácsony Gergely viszont úgy tesz, mintha nem is hallott volna az egészről.

Pedig nagyon nehéz elképzelni, hogy Budapest főpolgármesterének tudta nélkül tárgyaltak volna a felek a Városháza eladásáról. Karácsony viszont megpróbál előre menekülni, az ügy felelősévé jól láthatóan Barts J. Balázst próbálja megtenni, akit elképzelhető, hogy meneszteni fognak.

A kényszerűen nyilvánosságra hozott dokumentumokból viszont az is kiderül, hogy a terv vagyonkezelő ötlete volt, arról Karácsony is tudott, sőt, már jelentkező is volt a Városházára, 100 millió eurót ajánlott (nagyjából 36 milliárd forint).