Városháza-gate: Döntöttek a vizsgálóbizottságról, de Bajnait nem kérdezhetik

Bajnai, Karácsony
Vágólapra másolva!
Megkezdheti munkáját a Városháza eladásáról szóló vizsgálóbizottság, azonban a fővárosi baloldali többség előre kijelölte, milyen témákban vizsgálódhatnak, így többek között Bajnai Gordon szerepét sem firtathatják. A vizsgálóbizottságnak december közepére jelentést kell tennie, ami meglehetősen rövid időnek tűnik. 
Vágólapra másolva!

Egyszerűen vérlázító, amit csinál, hogy a megtámadott félként próbálja magát bemutatni - mondta Láng Zsolt a tervezett vizsgálóbizottságról a Városháza ügyben. A Fidesz frakcióvezetője szerint nagy kérdés, hogy Bajnai Gordont miért nem vizsgálhatja a tervezett bizottság.

Miért nem akarja Karácsony, hogy Bajnait is meghallgassák? Forrás: Facebook

Mikor tervezi a közgyűlést decemberben, mert ennek a bizottságnak addig kell jelentést készítenie? - tette fel a kérdést Láng. A Fidesz frakcióvezetője azt is megkérdezte a főpolgármestertől, hogy tudott-e arról, hogy a III. kerületi mocsáros dűlőt el akarták-e adni?

- tette fel a kérdést a Fidesz frakcióvezetője a baloldali polgármestereknek. Miért nem lehet egy általános vizsgálatot lefolytatni?

Láng Zsolt arra is rámutatott, hogy a vizsgálóbizottság meglehetősen szűk ütemterv mentén dolgozhat. Mindezek ellenére megszavazzák a baloldali többség vizsgálóbizottsági javaslatát, hogy kiderüljön az igazság.

"Ne akadályozzák a működést!"

Pintér Gábor, a Fidesz képviselője arról beszélt a vitában, hogy a vizsgálóbizottság minden bizonnyal fel fog állni, de annak a tevékenységét csak később lehet értékelni. Azokat az ügyeket, amikkel a vizsgálóbizottság foglalkozni fog, azokról a baloldali politikusok beszéltek, köztük Bajnai Gordon - tette hozzá. Arra kérte a baloldali képviselőket, hogy ne akadályozzák a vizsgálóbizottság későbbi működését.

Bagdy Gábor arról beszélt, hogy a korábbi kérdéses ügyekben maga a városvezetés tett feljelentést.

Karácsony válaszában közölte, hogy december 15-én lesz a Fővárosi Közgyűlés következő ülése. A főpolgármester egyszer sem ejtette ki Bajnai nevét a hozzászólásában. Szólt arról is, hogy nem lesz beépítve a mocsaras-dűlő.

A közgyűlés 30 igen, 0 nem szavazat mellett fogadta el a vizsgálóbizottság felállítását.

Sok még a megválaszolatlan kérdés

Hetek óta hatalmas érdeklődés kíséri a Városháza eladásával kapcsolatos korrupciós botrányt. Nem véletlenül, hiszen az ügy világosan és érthetően megmutatja, hogy Karácsony Gergely főpolgármestersége alatt ugyanaz történik, mint a 2010 előtti baloldali világban.

A szereplők is nagyrészt ugyanazok: Bajnai Gordon, a 13. havi nyugdíjat megszüntető és a libatenyésztőket tönkretevő volt miniszterelnök az ügy egyik kulcsszereplője, de felbukkan Bajnai "harcostársa", Gansperger Gyula is.

Bár a tranzakciót, illetve annak tervét leleplező Anonymus sok információt hozott nyilvánosságra, még mindig vannak megválaszolatlan kérdések, nem is kevés.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!