Soros szervezetei támadást indítottak a gyermekvédelmi népszavazás ellen

Kormány Gender Ideológia Népszavazás
Az Alapjogokért Központ mindenkit arra buzdít, hogy a majdani voksoláson szavazzon nemmel, a genderideológia ellen.
Vágólapra másolva!
Soros szervezetei furcsa akcióval próbálják megtámadni a gyermekvédelmi népszavazást. Emlékezetes, hogy a parlament múlt héten elfogadta a népszavazás négy kérdését, az időpontról a köztársasági elnök dönt. Az ötödik kérdést a kormány nem terjesztette a parlament elé, mert a Kúria nem hagyta jóvá, így az nem is szerepel a népszavazáson. Ennek ellenére Soros szervezetei most ennek a kérdésnek az ügyében fordultak az Alkotmánybírósághoz. A  kormány ugyanis az Ab állásfoglalását kérte a kérdésben, és a Soros-szervezetek azért kampányolnak, hogy az Alkotmánybíróság a kormány ellen döntsön. Az esetleges döntést vélhetően arra akarják felhasználni, hogy a másik négy, már elfogadott kérdést is megtámadják. 
Vágólapra másolva!

A nyáron benyújtott indítványában a kormány összesen öt kérdést akart népszavazásra bocsátani, amellyel gátat kívánt szabni a Magyarországon is egyre agresszívebben terjeszkedő LMBTQ-propagandának.

illusztráció Forrás: Alapjogokért Központ

Ezeket a kérdéseket a TASZ által képviselt magánszemélyek megtámadták a Kúria előtt, a testület pedig úgy döntött, hogy négy kérdést hitelesít, az egyiket viszont egy baloldalhoz közelálló bíró elutasította. Erről az Origo itt számolt be részletesen.

A kormány az Alkotmánybírósághoz fordult, mivel "a Kúria végzése az Alaptörvény XXVIII. cikk (1) bekezdésében foglalt tisztességes eljáráshoz való jogot sérti, mert a Kúria a népszavazásra javasolt kérdés szövegétől eltérve, annak tartalmát önkényesen kibővítve contra legem jogértelmezést folytatott"

A kormány lépését követően

nyolc Soros-szervezet: az Amnesty International Magyarország, a Budapest Pride , a Háttér Társaság, a Labrisz Leszbikus Egyesület, a Magyar Helsinki Bizottság, a Magyar LMBT Szövetség, a TASZ és a Transvanilla Transznemű Egyesület

közös beadványában kéri az Alkotmánybíróságot, hogy utasítsa vissza a kormány indítványát, és hagyja helyben a Kúria döntését.

A Kúria által korábban átengedett négy kérdésben már el is rendelte a népszavazást az Országgyűlés, a kérdések között nincs ott az eddig el nem fogadott ötödik kérdés. A TASZ egyik jogászának nyilatkozata jól mutatja, hogy Soros szervezetei az egész népszavazás megakadályozására szeretnék felhasználni ezt a kérdést. Aujeszky Nóra jogász ugyanis ezt mondta: "A kormány alaptalanul támadja a Kúria döntését, ezért az Alkotmánybíróság nem adhat helyt a kormány kérelmének, akkor sem, ha ezzel megállítja az alkotmányellenes népszavazási kezdeményezést".

Ennek semmilyen értelme nincs, hiszen a népszavazást négy kérdéssel is le lehet bonyolítani, és a parlament döntése éppen erről szól. Nyilvánvaló tehát, hogy az Ab döntését egy eddig még nem ismert akcióhoz akarják felhasználni.

A gyermekvédelmi népszavazás

Az Országgyűlés november 30-i ülésén kivételes eljárásban szavazott a gyermekvédelmi népszavazásról. A parlament november 9-én fogadta el a javaslatot, hogy a választás napján népszavazást is lehessen tartani. Most a gyermekvédelmi népszavazásról szóló négy kérdést hagyta jóvá a parlament.

Már négy kérdésben biztosan lesz népszavazás (illusztráció) Forrás: MTI/Kiss Gábor

Az alábbi kérdésekben lehet népszavazás:

  • "Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?"
  • "Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?"
  • "Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozások nélkül mutassanak be?"
  • "Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?"

A kormány beadványa a következő kérdés hitelesítésére vonatkozik:

Az Alkotmánybíróság először december 7-én fogja tárgyalni a kormány indítványát, amely az ötödik kérdés sorsát érinti.