Szalagkorlátnak ütközött egy autó az M3-ason, egy másik jármű pedig defektet kapott egy leszakadt alkatrésztől

Vágólapra másolva!
Szalagkorlátnak ütközött egy autó az M3-as autópálya Vásárosnamény felé vezető oldalán, és baleset történt Oszlárnál is a Budapest felé vezető oldalon.
Vágólapra másolva!

Szalagkorlátnak ütközött egy személyautó az M3-as autópálya Vásárosnamény felé vezető oldalán, Mezőkeresztesnél - írja a Katasztrófavédelem.hu.

A szombat esti közlemény szerint

egy másik gépkocsi defektet kapott, miután áthajtott egy leszakadt alkatrészen.

A mezőkövesdi hivatásos tűzoltók áramtalanítják a járműveket, amelyek a leállósávban vannak.

Szalagkorlátnak ütközött egy személyautó Oszlárnál is a Budapest felé vezető oldalon. Ehhez a balesethez a mezőcsáti és a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik áramtalanították a járművet.

Összeütközött két személyautó az 51-es főút 22-es kilométerénél, Taksony térségében is. A helyszínre riasztott szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A mentők is kiérkeztek.

Piros riasztást is kiadhatnak az ónos eső miatt vasárnapra

Az Országos Meteorológiai Szolgálat több megyére első, illetve másodfokú figyelmeztetést adott ki vasárnapra az ónos eső miatt.

Ahogy a figyelmzetteő előrejlzésben írják, vsáranpra virradó éjszaka folyamán a déli országrészben a hőmérséklet fagypont alá csökkenésével az esőt egyre nagyobb területen ónos eső váltja fel. A hajnali óráktól kezdődően a déli megyékben több milliméter, lokálisan - legnagyobb eséllyel a Mecsek északi lejtőin -

5 mm-t meghaladó mennyiségű ónos eső is hullhat.

– Az időjárási helyzetben rejlő nagy bizonytalanság miatt akár piros riasztás is kiadásra kerülhet – írják.

Az Útinfrom.hu oldalon azt írják, hogy

a Magyar Közüt gépei már elkezdték a szükséges helyeken a megelőző sószórási munkákat,

melyeket folyamatosan végeznek, de ezeket a beavatkozásokat nehezítheti az ónos eső sajátossága, hogy a kijuttatott síkosságmentesítő anyagokat le tudja mosni a burkolatról.

Arra is felhívták az autósok figyelmét, hogy aki teheti, az ónos eső elálltáig ne induljon útnak! Amennyiben halaszthatatlan utazásuk van, előtte mindenképpen tájékozódjanak az aktuális út- és látási viszonyokról!