Újra oltási akció lesz csütörtöktől szombatig

Oltási akcióhét, koronavírus, vakcina, oltóanyag, 2021.11.30.
Zalaegerszeg, 2021. november 30. Oltópont tábla a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban Zalaegerszegen 2021. november 30-án. A november 22-től december 5-ig tartó, egy héttel meghosszabbított oltási akcióban regisztráció és előzetes időpontfoglalás nélkül várják az oltakozni szándékozókat naponta 7 és 19 óra között az ország 101 kórházában, valamint a szakrendelőkben is. MTI/Varga György
Vágólapra másolva!
Csütörtök és szombat között újra oltási akció lesz a kórházi oltópontokon. Ebben az időszakban is előzetes időpontfoglalás nélkül és helyszíni regisztrációval fel lehet venni akár az első, a második, vagy akár a megerősítő harmadik oltást.
Vágólapra másolva!

Az oltási akcióhetek sikerére és az omikron vírus magyarországi megjelenésére tekintettel újabb oltási akció lesz december 16., csütörtök és december 18., szombat között a kórházi oltópontokon.

Ezúttal is előzetes időpontfoglalás nélkül és helyszíni regisztrációval fel lehet venni akár az első, akár az elmaradt második, akár a megerősítő harmadik oltást

írja a koronavirus.gov.hu.

A közleményben arra is felhívták a figyelmet, hogy a megerősítő oltás mindenkinek ajánlott, aki már 4 hónapnál régebben kapta meg előző oltásait.

Oltóponttábla a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban, Zalaegerszegen, november 30-án Forrás: MTI/Varga György

Januárra is terveznek oltási akciót

Az oltási akció keretében továbbra is 101 kórházban lesz oltás. A következő időpontokban lehet menni az oltópontokra előzetes időpontfoglalás nélkül:

  • december 16., csütörtökön 14-18 óra között,
  • december 17., pénteken 14-18 óra között,
  • december 18., szombaton 10-18 óra között.

Az oltási akcióban csak a 12 év felettieket oltják a kórházi oltópontokon, az 5-11 éves gyermekek oltása továbbra is csak időpontfoglalással vagy házi gyermekorvosoknál lehetséges.

Az oltópontokon továbbra is ötféle vakcina lesz elérhető:

Pfizer, Moderna, Janssen, Sinopharm és AstraZeneca.

Az is kiderült, hogy az Oltási Munkacsoport januárra további oltási akciónapokat tervez, amikor a kórházi oltópontok mellett minden járási székhelyen lesz oltás, és természetesen a háziorvosok is oltanak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!