Veréssel állt bosszút autója megrongálása miatt egy férfi Somogy megyében

Vágólapra másolva!
A fonyódi ügyészség szabadság megsértése, illetve könnyű testi sértés miatt emelt vádat azzal a Somogy megyei férfival szemben, aki veréssel állt bosszút testvére ismerősén autója megrongálása miatt.
Vágólapra másolva!

A büntetett előéletű férfi és testvére között megromlott a viszony, amely februárban addig fajult, hogy a testvér több ismerősével együtt megjelent a lakóhelyén, ahol megrongálta a férfi autóját.

A férfi ekkor néhány nappal később megjelent abban a faluban, ahol a testvére egyik bűntársa is lakott, hogy megbosszulja a történteket. Ennek során előbb

megvárta, hogy a férfi hazaérkezzen, majd lakásán támadt neki úgy, hogy többször tenyérrel pofon, illetve egy kalapáccsal fejen ütötte.

A bántalmazott férfi igyekezett védekezni, de közben támadója kerekedett felül, aki az időközben a helyszínre hívott ismerős autójába lökte áldozatát, és akarata ellenére szülei házához vitt azért, hogy elbeszélgessen vele.

A férfit ezután a ház udvarára rángatta, majd

kifaggatta őt az autója megrongálásáról, és ahányszor neki nemtetsző választ kapott, pofon vágta vérfit. A verésnek végül a rendőrök vetettek véget.

A férfi a bántalmazás során könnyebb sérüléseket szenvedett.

Forrás: Ügyészség

Az ügyészség a Fonyódi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában

a korábban letartóztatásban, majd bűnügyi felügyelet alatt álló férfival szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását javasolta.