Náci karlendítős fénykép került elő Gyurcsány és Jakab ózdi jelöltjéről, a háttérben „Jude” felirattal – fotó

Farkas Péter Barnabás
Vágólapra másolva!
Ózd jobbikos alpolgármesteréről, Farkas Péter Barnabásról olyan fénykép került elő, amelyen a politikus náci karlendítés közben látható, a háttérben pedig Dávid-csillag és „Jude", azaz „zsidó" felirat található. Farkas Péter Barnabás nem mellékesen a Gyurcsány-show ózdi jelöltje, a bukott miniszterelnök pártján kívül támogatja őt a Jobbik, az LMP, a Momentum és Hódmezővásárhely baloldali polgármesterének a mozgalma is.
Vágólapra másolva!

Deák Dániel elemző a közösségi oldalán hívta fel a figyelmet az esetre.

Náci karlendítés a zsidóellenes feliratokkal ellátott épület előtt: ő Farkas Péter Barnabás, a Jobbik, a DK, az LMP, a Momentum és az MMM jelöltje, és Ózd város alpolgármestere. Gratulálunk a „demokratikus" baloldalnak!

– fűzte hozzá.

A náci karlendítős fotót elsőként az ATV hozta le szerda délben, a televízió állítása szerint a politikusról készült fénykép az ő birtokukba került.

Az ATV a fényképről azt írta: Farkas Péter Barnabás 2018-ban részt vett egy látogatáson Ózd lengyel testvérvárosában, Chorzów-ban. Az eseményről számos kép készült, amelyek megtalálhatók Ózd honlapján is. Ám úgy tűnik, készülhetett még egy, amelyen egy, Farkas Péter Barnabáshoz kísértetiesen hasonlító, és Farkasnak a látogatásról készült egyik fotón látható öltözékével gyakorlatilag megegyező öltözéket viselő férfit a Chorzów-tól nem messze fekvő Katowicében, a Szilézia történetét bemutató múzeumban fotózták le, ahol épp egy, a kiállítás részeként zsidóellenes feliratokkal ellátott épület előtt áll, és karlendítésnek tűnő mozdulatot tesz".

Farkas Péter Barnabás közvetlen felettese, Ózd jobbikos polgármestere Janiczak Dávid, aki néhány évvel ezelőtt azzal hívta fel magára a közvélemény figyelmét, hogy

egy Hitler-hasonmással pózolt.

Janiczak Dávid egy Hitler-hasonmással pózol Forrás: Origo

Az ATV kérdésekkel fordult a Gyurcsány-show ózdi jelöltjéhez.

Válaszában Farkas Péter Barnabás elismerte, hogy ő szerepel a fényképen, de a náci karlendítést megpróbálta letagadni.

Szerinte a róla készült fényképen nem náci karlendítés látható, hanem csupán annyi történt, hogy ő integetett, erről a mozdulatáról pedig készült egy pillanatfelvétel.

A baloldali sajtóorgánumok nagy része is az ózdi alpolgármester narratíváját vette át.

Farkas Péter Barnabás felettesei közül – Gyurcsány, Jakab, Janiczak – még senki sem reagált a karlendítős botrányra.