Egy kilométeren át cipelték a hátukon a rendőrök a bajba került túrázót - videó

rendőrök túrázó mentés
Vágólapra másolva!
A hátukon hoztak le egy bajba került túrázót a rendőrök a Pilisvörösvár környéki túraútvonalról szombaton.
Vágólapra másolva!

Egy 28 éves nő hívta a rendőröket január 2-án délután. Mint kiderült, 35 éves barátjával a Solymár-Pilisvörösvár közötti útvonalon járták a hegyeket, amikor a férfi egy megcsúszás után fájlalni kezdte a lábát - írja a Police.hu. A sérülése elsőre nem tűnt súlyosnak, azonban egy idő után kénytelenek voltak megállni és letelepedni, ezután viszont

a férfi már egy lépést sem tudott tenni a fájdalmai miatt.

A nő telefonja után a rendőrök a GPS koordináták alapján be tudták tájolni, merre lehetnek, és mivel az autóval nehézkes lett volna megközelítésük, a rendőrök a szolgálati kocsit a lehető legközelebb leparkolva hátrahagyták, majd gyalogtúrára indultak, hogy segítsenek a páron.

A hátára kapta a sérültet

A férfi továbbra sem tudott lábra állni ezért a rendőrök egymást váltva cipelték az akkor már zsibbadásra és folyamatosan erős fájdalmakra panaszkodó férfit, akinél valószínűsíthető volt a törés.

és úgy menetelt visszafelé a kocsihoz, majd váltótársai „gólya viszi a fiát" megoldást választva vitték tovább – írják a közleményben.

A közel egy kilométeres út után a rendőrök jobbnak látták mihamarabb orvoshoz juttatni a férfit, ezért szolgálati kocsijukkal kórházba vitték.