Gyűjtést szerveztek a helyiek annak az idős testvérpárnak, akiknek a háza karácsony napján robbant fel egy szivárgó gázpalack miatt. A két lakónak semmije nem maradt, egykori otthonuk romjainak elszállítását is az önkormányzat vállalta.

Semmije nem maradt annak az idős hortobágyi testvérpárnak, akiknél karácsony napján a konyhában szivárgó gázpalack berobbant, romba döntve a házukat - írja a Blikk. A cikk szerint a helyiek gyűjtést szerveztek, hogy segítsenek a 70 éves nőnek és a 64 éves férfinek.

– Este hat is elmúlt, amikor kocsival hazavittem a szomszédban lakó bátyámat. Véletlenül vettem észre Manci néniéket a sötét udvaron, a törmelékkupac közepén néma csendben voltak, az életük munkája szó szerint romokban hevert körülöttük  – mondta el a Blikknek Suhajda Tibor. A férfi szerint aznap este nagyon hideg volt, így ha akkor nem talál rá a sokkhatás alatt lévő két idős emberre, már talán nem is élnek.

A romok elszállítására sincs pénzük

Az életveszélyesen sérült idős férfit és nővérét azóta a Debreceni Nagyerdei Klinika intenzív osztályának égési részlegén ápolják. A lapnak a polgármester azt mondta, hogy a férfinek súlyosak a sérülései, több műtét is vár rá, legalább 

két hónapig kórházi ápolásra szorul.  A nővére könnyebben sérült, ha meggyógyul, valamelyik vidéki idősotthonba kerül majd.

Semmi nem maradt a két idős ember otthonábólForrás: youtube

A két idős embernek semmije nem maradt a tragédia után. Még arra sincs pénzük, hogy a romokat elszállítsák, ezért annak költségét a hortobágyi önkormányzat vállalta.