Vágólapra másolva!
A migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz, a német sofőr ellen, aki két szír férfit vitt magával, embercsempészet miatt eljárás indult.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt 24 órában összesen 12 migránssal szemben intézkedtek a rendőrök Békés megyében.

Január 13-án 5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között nyolc migránst tartóztattak fel, közülük hatan kamion rakterében rejtőzködtek. Az autót átkutató magyar és román rendőrök találták rájuk reggel 8-kor. Mindannyian afgánoknak vallották magukat, de hiteles iratot egyikük sem tudott felmutatni, ezért a román rendőrök eljárást indítottak ellenük.

Másfél órával később Lőkösháza mellett fogtak el két szír férfit, akiket a Lőkösházi Határrendészeti Kirendeltségre, majd idegenrendészeti eljárás indult ellenük, és átadták őket a román rendőröknek.

Forrás: Police.hu

Január 13-án 17 óra 30 perc és január 14-én 5 óra 30 perc között további négy migránst tartóztattak fel a rendőrök 22 óra 44 perckor. Az afgán migránsok a gyulai közúti határátkelőhelyen belépésre jelentkező, román honosságú teherautó rakterében bújtak meg, a rendőrök itt találtak rájuk. Mivel érvényes iratokat nem tudtak felmutatni, ellenük is eljárás indult.

A Csongrád-Csanád megyei rendőrök az elmúlt napon összesen 52 migránst, emellett egy embercsempészt is elfogtak.

Január 13-án 5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között hét esetben, összesen 29 migránst tartóztattak fel Szeged, Maroslele, Makó, Szentes, Ruzsa, illetve Kiszombor közigazgatási területén. A migránsok között szír, marokkói, algériai, afgán és pakisztáni is volt.

A román-magyar közös ellenőrzés során a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen ma 5 óra 30 perc körül egy török honosságú kamionban nyolc afgán migránst találtak a rendőrök, akik sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni. A migránsokkal szemben a román határőrök jártak el.

Január 13-án 7 óra 20 perckor ellenőriztek egy német honosságú autót igazoltattak Kiszombor mellett. A kocsit egy német férfi vezette. Két szír férfit vitt magával, akik nem tudták hitelesen igazolni magukat. A sofőrt a rendőrök Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányságra vitték, ahol embercsempészet miatt indult ellene eljárás. A migránsokat a rendőrök visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Január 13-án 17 óra 30 perc és január 14-én 5 óra 30 perc között további négy esetben, összesen 13 migránst tartóztattak fel Szeged és Röszke közigazgatási területén, illetve a Röszke autópálya-határátkelőhelyen. A migránsok között szírek, irániak, és afgánok is voltak, és mindegyikük illegálisan, hiteles iratok nélkül jutott be az országba.

16 szír migránssal szemben intézkedtek a Bács-Kiskun megyei rendőrök az elmúlt napon, akiket Bácsszentgyörgy és Gara területén fogtak el.

A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelesen nem tudták igazolni, ezért a rendőrök visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Győr-Moson-Sopron megyei rendőröknek is sikerült elfogniuk egy migránst a soproni vasútállomáaon, tegnap este fél 8-kor.

A férfi marokkóinak vallotta magát, de ő sem tudott hiteles iratokat felmutatni a rendőröknek, ezért visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.