Újabb drogdílerekre csaptak le a rendőrök

A rendőrség helyszíni fotója.
A rendőrség helyszíni fotója.
Vágólapra másolva!
Egy székesfehérvári férfi balinkai házának garázsában tartotta az eladásra szánt kábítószert. Tavaly tavasszal kapták el a rendőrök a társával. Most emeltek vádat ellenük az ügyészek.
Vágólapra másolva!

A 34 és 39 éves férfiak a munkájuk miatt ismerkedtek meg egymással. 2019 végén az egyikük kábítószert akart venni, mire a másik megígérte neki, hogy segít a beszerzésében.

A férfi betartotta az ígéretét és a beszerzett, 120-145 adag kábítószerből eladott neki 10-15 csomaggal, közel 100 ezer forintért.

A rendőrség, elfogáskor készült helyszíni fotója. Forrás: police.hu

A 34 éves férfi hazavitte balinkai otthonába a drogot.

Kiporciózta, hígította és csomagolta és több embernek adott el belőle,

akik saját használatra vették meg a szert . Három hónap alatt a férfi több tízezret keresett a kábítószer eladásával. Tavaly március 3-án este a rendőrök elkapták a 34 éves férfit a balinkai házában, ahol

a házkutatás során kábítószer gyanúját keltő tablettákat, növényi törmelékeket, a kábítószer porciózásához, csomagolásához és fogyasztásához használatos eszközöket foglaltak le.

A házkutatás során készült rendőrségi fotó. Forrás: police.hu

Ezen az éjszakán a rendőrök a 39 éves férfit is elfogták, akinél a házkutatás során a kábítószer adagolásához szükséges zacskókat, eszközöket, mérleget,

a hűtőben tárolt amfetamint, továbbá sok pénzt találtak és foglaltak le.

A rendőrség helyszíni fotója. Forrás: police.hu

Mindkét férfit bevitték a kapitányságra és őrizetbe vették és kábítószer kereskedelem megalapozott gyanújával hallgatták ki őket.

Az ügyészség a vádiratban, jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer kereskedelem miatt, az egyik férfival szemben fegyház, a másikkal szemben börtönbüntetést

és kábítószer eladásából származó vagyon elkobzását javasolja.

Mivel egyikük egy hasonló bűncselekmény miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el ezt a bűncselekményt, az ügyészség javasolta, hogy a bíróság rendelje el a másik ügyben kiszabott büntetés végrehajtását is.