A következő napokban még biztosan marad a megszokottnál kicsit melegebb időjárás, a jövő hét második felében azonban lehűlés várható – írja a közösségi oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A jövő hét elejééig marad az átlagosnál melegebb időjárás, a több hullámban érkező felhők és esőzések között csak rövidebb időre süthet ki a nap. A hét közepén átvonul felettünk egy markáns front, aminek egyelőre a meleg oldalán vagyunk. A front másik oldalán viszont valódi télnek megfelelő légtömeg halmozódik fel, ami csütörtökön akár viharos erejű széllel zúdulhat a Kárpát-medencébe – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Ezek után várhatóan száraz és hideg lesz az időjárás, a hőmérséklet nappal sem fog fagypont fölé emelkedni, éjszakánként pedig kimondottan hideg lesz. Ha lesz csapadék, akkor az valószínűleg hó lesz.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Az azt követő hét sajnos még nagyon kérdéses időjárási szempontból. A szibériai hideg még Kelet-Európa felett kering majd, miközben Nyugat-Európában várhatóan melegedés kezdődik" – írják az előrejelzésükben.