Amfetamint árult egy dorogi vállalkozó

Vágólapra másolva!
Egy dorogi vállalkozó amfetamint vásárolt, majd az egyik beosztottjával értékesíttette. Az üzletbe később még többen beszálltak, az ügyészség most 11 díler ellen emelt vádat.
Vágólapra másolva!

A vád szerint az egyéni vállalkozóként dolgozó férfi munkaviszonyban alkalmazott egy másik férfit, akivel megállapodott 2018 tavaszán, hogy

ő finanszírozza az amfetamin beszerzését, amit az alkalmazott megvesz, majd eladja. Ezek után a profiton osztoznak.

Forrás: Police.hu

Miután az alkalmazott férfi megvette a kábítószert, azt kilenc fogyasztónak eladta.

A vállalkozó ezzel 2018. áprilisától 2019. márciusáig több mint 1 millió forintot keresett.

Az üzletbe később több férfi is beszállt, ketten autóval vitték a drogot a megbeszélt helyekre. Az egyikük a kábítószer árára rászámolt még 500 forintot, a másik sofőr a megbízótól kapott juttatást az eladott drogból.

Két férfi 2019. februárjától az eladást összehangolta, közösen, azonos forrásból szereztek be nagyobb mennyiségű, olcsóbb kábítószert, az eladási árát egyeztették, majd a kábítószert külön eladták a vevőkörüknek.

Az egyik férfi élettársa többször is ott volt a kábítószer eladásánál, ő vette fel a hívásokat, továbbította a megrendeléseket, és adminisztrálta a pénzmozgást.

Az ügyészség bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a dílerek ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság a banda nyolc tagját fegyházbüntetésre, hármat pedig börtönbüntetésre ítéljen.