Tegnap is több tucat migráns próbált bejutni az országba, illetve próbált mozogni az országon belül. Persze, ahogy mindig, a magyar rendőrök most is elfogták őket.

A rendőrök egy migránssal szemben intézkedtek az elmúlt 24 órában Győr-Moson-Sopron megyében.

Március 15-én 15 óra 37 perckor Sopronban, a vasútállomáson fogtak el egy marokkói férfit, aki sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét nem tudta hitelesen igazolni. A rendőrök a migránst Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon hallgatták ki, majd  visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Bács-Kiskun megyei rendőrök 29 határsértővel szemben intézkedtek az elmúlt 24 órában.

5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között három marokkói migránst tartóztattak fel Kecskeméten, akik semmilyen hiteles iratot nem tudtak felmutatni.

Később 5 esetben újabb 27 migránst fogtak el, akik szíreknek és afgánoknak vallották magukat, ám sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni.

A rendőrök a migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A rendőrök 33 migránssal szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában Csongrád-Csanád megyében.

Összesen 15 migránst tartóztattak fel Kiszombor, Mórahalom és Szeged területén. A migránsok között líbiai, afgán, kongói, illetve szír is volt, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni.

Röszkén, Kiszomboron és Mórahalomon 18-an próbálkoztak sikertelenül.

A rendőrök az összes migránst visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.