43 millió forintot fizettek ki Gyurcsányék az egyik baloldali álhíroldalnak

Vágólapra másolva!
Több mint 43 millió forintot fizet ki a Demokratikus Koalíció (DK) parlamenti képviselőcsoportja közösségi médiás tanácsadásra egy tavaly októberben alapított cégnek - vettük észre a parlament hivatalos oldalán. Az Eagle Eye-Marketing Kft.-t az a Páva Zoltán vezeti, aki a felelős kiadója az egyik legismertebb baloldali propagandaoldalnak, az Ez a Lényegnek.
Vágólapra másolva!

A parlament.hu-ra feltöltött adatok szerint tavaly március 16-án a DK frakciója 43,1 millió forintért bízta meg "social media tanácsadással" a EagleEye-Marketing Kft-t.

Gyors felemelkedés

A fél évre, azaz év elejétől június 30-ig szóló megbízási szerződést a DK részéről Sebián-Petrovszki László pártigazgató írta alá. Az, hogy a nyertesnek a havi hétmillió forintért cserébe pontosan milyen szolgáltatás(oka)t kell nyújtania a Gyurcsány-párti képviselőknek, nem derül ki az Országgyűlés tájékoztatójából.

Az elérhető adatok szerint a közpénzmilliókkal támogatott, győztesként kihozott vállalkozás újonnan létrehozott cég, csak tavaly októberben jegyezték be őket undi székhelyükre. Közel sem véletlen a sikertörténet, hiszen a fő profilja szerint reklámügynökségben, PR-ban és kommunikációban utazó EagleEye ügyvezetője több szálon is kötődik a baloldalhoz.

Több tízmilliót költött közösségi médiás tanácsadásra a DK frakciója Forrás: Facebook

Szocialista körök

Az 1979-es születésű Páva Zoltánnak már a családja is erősen baloldali: édesapja korábban a szocialisták országgyűlési képviselője (1994-2010) és komlói polgármestere (1998-2010) volt.

Ifjabb Páva eleinte a politikában, majd a média és a kommunikáció világában találta meg számításait. A szocialista párt környékén mozgolódó, alig harmincéves fiatalembert Gyurcsány Ferenc az általa vezetett miniszterelnöki kabinet és az MSZP, valamint annak parlamenti frakciója közötti koordinációval bízta meg, jó eséllyel családi beágyazódása miatt. Páva egyébként 2005-ben az Európai Parlamentben is gyakornokoskodott.

Nemcsak a pártban, hanem az akkori kormányzatban is jók voltak a pozíciói, hiszen 2008 és 2010 között a Miniszterelnöki Hivatal tanácsadója volt. A média nyomására az intézmény hozzáférhetővé tette az ötmillió forint alatti és feletti 2008-as tanácsadói szerződéseit. A nyilvánosságra hozott adatok szerint az ekkoriban az MSZP-közeli Generáció 2020 Egyesület elnökeként is tevékenykedő ifjabb Páva Zoltán a Medich-Technik Bt.-n keresztül 4,9 millió forintot kapott civil koordinációért. Mint a Pesti Srácok cikkében megjegyezte, az MPSP Consulting Kft.-n (aminek ügyvezetője volt) keresztül további 1,9 millió forint érkezett a bankszámlájára, a kettő együtt pedig akkoriban kitette egy kisebb lakás árát.

Ifjabb Páva a legutóbbi önkormányzati választás előtt tért vissza, nem is akárhogyan. Tavalyelőtt szeptemberben, közvetlenül az önkormányzati választás előtt Ez a Lényeg néven új internetes baloldali propagandalapot indított, ami leginkább durva, alpári stílusával hívta fel magára a figyelmet, és azzal hogy indításként milliókat költött facebookos hirdetésekre. Mint az impresszumból kiderül, kiadójuk az Oraculum 2020 Kft., aminek a tulajdonosa és ügyvezetője ifjabb Páva. A háttérember egyébként felelős kiadóként van feltüntetve az oldalon.