A baloldal folytatja az oltásellenes kampányát

ORBÁN Viktor
Budapest, 2020. december 14. Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. december 14-én. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Ha a baloldalon múlna, sokkal kevesebb vakcina lenne, emberek halnak meg Gyurcsányék oltásellenes nyilatkozatai miatt - hangzott el az Országgyűlésben hétfőn napirend előtt. 
Vágólapra másolva!

Zsigmond Barna Pál (Fidesz) szerint a brüsszeli vakcinabeszerzés kudarcot vallott, de Brüsszel még most sem az emberek védelmével, a vakcinabeszerzés felgyorsításával foglalkozik, hanem politikai játszmákkal és kitalált problémákkal. Hozzátette: a magyar kormány nem hagyatkozott teljes mértékben az uniós vakcinabeszerzésekre, amelyet igazol az oltási program sikere. Elmondta,

Ha a baloldalon múlna, sokkal kevesebb vakcina lenne - hangoztatta. Szerinte azt a veszélyeztetett, vagy idős embert, aki a baloldal miatt nem fogadja el az oltást, életveszélybe sodorják. Emberek halnak meg Gyurcsányék oltásellenes nyilatkozatai miatt - közölte.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatási államtitkára szerint "a béka feneke alatt" lenne Magyarország az átoltottság tekintetében a keleti vakcinák nélkül. Közölte,

Kínából ötmillió adag vakcinát rendelt az ország, ebből 1,1 millió érkezett meg bőven a határidő lejárta előtt.

Hozzátette: Oroszországból kétmillió vakcinát rendeltek, ebből 420 ezer érkezett meg, kedden 180 ezer és a jövő héten 250 ezer adag orosz vakcinát várnak. Az államtitkár szerint is elrontotta Brüsszel a vakcinabeszerzést, de úgy tesznek, mintha "ott sem lettek volna". Hozzátette: Brüsszel intézett mindent egy szűk körben. Bírálta a magyar baloldalt is, azt firtatva, kinek az érdekeit szolgálják.

Menczer Tamás: Elrontotta Brüsszel a vakcinabeszerzést, de úgy tesznek, mintha "ott sem lettek volna" Forrás: MTI/Soós Lajos

A magyar és lengyel nép számíthat egymásra

Latorcai János (KDNP) a magyar-lengyel barátság napjáról, március 23-ról emlékezett meg. Szerinte a magyar és lengyel népet nemcsak közös múltjuk, hanem a jövő és a jelen legfontosabb kihívásai is összekötik. Közölte, ahogy a koronavírus-járvány, úgy ennek a kornak "bomlasztó irányzatai" is megjelentek, és egyre inkább teret nyertek Budapest és Varsó utcáin.

Ezek a társadalmi együttélés alapvető formáit is felforgatni igyekvő eszmék már a templomokat is elérték

- utalt a magyarországi és lengyelországi templomrongálásokra. Hozzátette: a történtek rávilágítanak arra, hogy a szabadság, a nemzeti szuverenitás és a keresztény értékek megvédése is elsődleges kötelezettséggé vált.

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára azt mondta, a magyar és a lengyel nép történelme számtalan ponton kapcsolódott össze az elmúlt ezer év során, és a két nép mindig számíthatott egymásra. Hozzátette:

Jól halad az oltási program

Tordai Bencének (Párbeszéd) Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára úgy válaszolt,

- vélekedett.

Közölte: a harmadik hullám erőteljesen tombol, de a szükséges eszközök rendelkezésre állnak. Az egészségügyi dolgozókat köszönet illeti a megfeszített munkájukért - mondta. Hozzátette: jól halad az oltási program Magyarországon, de jó lenne, ha az EU által beszerzett vakcinák rendben megérkeznének. Kijelentette: az ország "a baloldali aknamunka" ellenére is megbirkózik a járvánnyal.

Arató Gergelynek (DK) Dömötör Csaba elmondta:

- hangsúlyozta. Hozzátette: a baloldal olyan vakcinákat kér számon a kormányon, amelyek decemberben érkeznének meg.

Kiemelte: gyalázat, amit a baloldal művel a védekezés hátráltatására, megpróbálja aláásni az oltás elleni bizalmat, mégis azt állítja, hogy nem oltásellenes. Ha az lenne, amit a baloldal szeretne, nem állna ilyen jól az ország az oltás tekintetében - fogalmazott. Megjegyezte: a baloldalon az újságírók fenyegetése nem számít elszigetelt esetnek, de mivel "önök mondják", és nem a kormánypárti képviselők, most csend van.