Több embert is ki akart rabolni egy férfi és egy gyerek Füzesabonyban

Vágólapra másolva!
Egy 45 éves férfi és a fiatalkorú társa három embertől akart rablással pénzt szerezni, harmadjára sikerrel jártak. Az ügyészség vádat emelt ellenük.
Vágólapra másolva!

A két vádlott júliusban a füzesabonyi vasútállomás aluljárójában várakozott. Az volt a tervük, hogy bármi áron pénzt szereznek. Amikor meglátták az egyikük hajléktalan ismerősét, a férfi odalépett hozzá, egy tartozásra hivatkozva megállította és pénzt követelt tőle.

Mivel a hajléktalan nem adott neki pénzt, többször megütötte és átkutatta a táskáját, amiben nem talált semmi értékeset.

Ezek után egy szemtanú elvezette a fiút és a férfit ahhoz a házhoz, ahonnan a hajléktalan elindult. Úgy gondolták, hogy a házigazdánál lesz pénz, ezért bementek.

A házigazda éppen vacsorázott. A férfi tőle is pénzt akart, de nem kapott, ezért a fejére borította a levest, majd többször ököllel megütötte.

A társa eközben az ajtóban elzárta a menekülés útját.

Az újabb sikertelen próbálkozás után kimentek az udvarra, ahol a korábbi szemtanú már várta őket. A fiú észrevette, hogy egy tárca van a zsebében, ezért odalépett hozzá és leütötte.

Ezek után közösen átkutatták a zsebeit, és a nála talált 26 ezer forintot elvették tőle.

Később bementek egy boltba, ahol alkoholt vettek maguknak.

A rendőrök 3 napon belül elfogták a rablókat, akiknek a bíró elrendelte a letartóztatását. Az ügyészek rablás miatt emeltek vádat ellenük. Azt javasolják, hogy a bíró ítélje a fiút 3 év 6 hónap, a férfit pedig 7 év börtönbüntetésre.