Karácsony Gergely hazudott a hajléktalankórház ügyében

Karácsony Gergely, Gyurcsány Ferenc
Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely az utóbbi napokban a Szabolcs utcai hajléktalankórház ügyében folytat kampányt, de kiderült, megint hazudott. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő ugyanis már 9 hónappal ezelőtt, 3 hónappal a tényleges felmondási idő kezdete előtt jelezte neki, hogy a bérleti jogviszony megszűnik. Mager Andrea miniszter levélben emlékeztette Karácsony Gergelyt, hogy az MNV februárban - különös tekintettel a járványhelyzetre és a téli időszakra - felajánlott egy új, április 30-ig tartó bérleti szerződést. Az MNV az általa aláírt szerződést elküldte a fővárosnak, azonban erre az ajánlatra a mai napig nem érkezett válasz. Tehát, Karácsony Gergely hónapokig nem tett semmit a hajléktalankórház ügyében sem és megint másokra mutogat.
Vágólapra másolva!

A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter válaszolt a főpolgármesternek, aki kedden fordult hozzá.

Mager Andrea azt írta,

június 30-ig a „kialakult helyzetre" tekintettel a Szabolcs utcai ingatlanban maradhat a fővárosi hajléktalankórház, ha Karácsony Gergely ezt hivatalosan, írásban külön is igényli.

A miniszter ugyanakkor felhívta a főpolgármester figyelmét:

már kilenc hónapja jelezték neki, hogy az intézmény bérleti jogviszonya megszűnik.

Mager Andrea úgy fogalmazott:

Mint írta, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. már 2020. június 2-án értesítette a fővárosi önkormányzatot erről.

A Szabolcs utcai kórház néven ismertté vált, de a Vágány utca 2-6. szám alatt található, több épületből álló ingatlanegyüttes állami célú feladatok ellátására történő egységes hasznosítását az indokolja, hogy – mint az Karácsony Gergely előtt is nyilván ismert – az épületek többségét régóta nem használják, állapotuk leromlott, felújításuk szükséges – írta.

Karácsony Gergely megint tudatosan hazudott és hangulatot keltett a hajléktalankórház ügyében Forrás: Origo

Újabb valótlanságot leplezett le a miniszter

Mager Andrea közölte,

a kormány döntése alapján a megújított épületegyüttesbe valóban egészségügyi intézmények kerülnek, de az nem felel meg a valóságnak, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) költözne a Szabolcs utcai komplexum azon épületébe, amelyben a hajléktalankórház van.

Az OGYÉI egy jelenleg üresen, felújítás alatt álló épületbe költözik.

A miniszter külön kitért arra, hogy Karácsony Gergely levelében a tomboló járványra hivatkozott, de a bérleti jogviszony megszüntetéséről már akkor értesült, amikor véget ért a járvány első hulláma, megszűnt a veszélyhelyzet. Szerinte

A fővárosi önkormányzatnak mintegy 9 hónapja lett volna arra, hogy az ingatlanban folytatott egészségügyi ellátást más módon szervezze meg, mégsem tette. Mager Andrea arra is kitért, hogy az MNV februárban – különös tekintettel a járványhelyzetre és a téli időszakra – felajánlott egy új, április 30-ig tartó bérleti szerződést, azt elküldték, de a fővárostól erre „a mai napig nem érkezett válasz".

A tárca nélküli miniszter mindezt úgy foglalta össze, hogy