A társadalmi tudatosságot növelni kell

Vágólapra másolva!
Juhász Hajnalka, a KDNP országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában az Európa Tanács soros magyar elnökségének prioritásairól, valamint pártja Nőtagozatáról beszélt.
Vágólapra másolva!

Magyarország veszi át májusban az Európa Tanács soros elnökségét, a magyar delegáció tagjai mindent megtesznek azért, hogy ebben a testületben is felébredjenek, ezért is határoztak több fontos témáról, amivel az elnökség hat hónapja alatt kívánnak foglalkozni. Ezek egyike a vallásközi párbeszéd, ami egyébként apolitikusnak is az egyik szívügye. Hozzátette, azért is kell ezzel kiemelten foglalkozni, mert az Európa Tanács az elmúlt években ezt a kérdést teljesen elhanyagolta, bár az is igaz, már kineveztek egy képviselőt, aki az antiszemitizmus, a vallási alapúm intolerancia leküzdéséért lesz felelős.

Juhász Hajnalka szerint ennek a német képviselőnek az iszlamofóbia elleni küzdelem is a feladata lesz, de a magyar politikus szerint ez is egy fontos kérdése,de elsődlegesen Európa zsidó-keresztény kultúrájára kell koncentrálni, azaz az ET-ban kétfontos feladat van, az antiszemitizmus elleni küzdelem, valamint Közel-Kelet vonatkozásában a keresztényüldözés és minden más vallási megkülönböztetés megállítása. Ezt a témát a magyar elnökség mindenképpen be kívánja hozni, példaként hozta fel a képviselő az évekkel ezelőtti interkulturális párbeszédet, amit azonban az Európa Tanácsban levették a napirendről. Májustól a magyar elnökség ezáltal egy nagyon komoly értékrendet kíván visszahozni, azaz beszélni kell a vallási alapú megkülönböztetésről,arról, hogy ebben hol tart Európa, a Közel-Kelet. Ennek kapcsán kerül majd alapos bemutatásra a magyar kormány által indított Hungary Helps Program, kihangsúlyozva azt is, hogy ebben nem csak üldözött keresztényeket, hanem más vallási kisebbségeket is támogatnak.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.