Hadházy Ákos sem akar lemaradni Gyurcsányék mögött

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő a páholyban az Országgyűlés, parlament 
 HADHÁZY Ákos Közéleti személyiség foglalkozása páholy plenáris ülés politikus SZEMÉLY
Budapest, 2019. november 20. Hadházy Ákos független parlamenti képviselő a páholyban az Országgyűlés működését és a képviselők jogállását érintő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat vitájában, az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. november 20-án. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Újból a Szputnyik V vakcinát támadja Hadházy Ákos. A radikális baloldali képviselő többek között azt írta, hogy nehéz szakmai döntést hozni az orosz vakcináról, és azt magyarok százezrei csupán "jobb lehetőség híján vették fel". Teljesen abszurd gondolat ez akkor, amikor az osztrákok már szerződtek, de a német kormány is tárgyalásokat kezdeményezett a keleti oltóanyag beszerzéséről. Nizza polgármestere pedig 500 ezer orosz vakcinát akar vásárolni. A magyarországi baloldal a végsőkig folytatni fogja az oltásellenes kampányát, ez nyilvánvaló.
Vágólapra másolva!

Hadházy Ákos posztjában olyan durva hazugságokkal állt elő, miszerint Magyarországon "úgy engedélyezték a Szputnyik V alkalmazását, hogy még azt sem vizsgálták meg, valóban az van-e az ampullákban, amit a gyártó állít." A magyar hatóságok egyébként az elmúlt időszakban több alkalommal is cáfolták a radikális baloldali képviselő állításait.

Ez sem szegte kedvét Hadházynak, aki írásában később úgy fogalmazott, hogy "nehéz szakmai döntést hozni az orosz vakcináról", és magyarok százezrei "jobb lehetőség híján vették fel" a Szputnyik V-t. Hadházy is jól láthatóan követi a Krekó Péter baloldali tanácsadóhoz köthető stratégiát, és bizonytalanságot próbál meg kelteni a keleti oltóanyag körül.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője korábban úgy fogalmazott, minden kétértelmű mondat oltásellenes, minden olyan kijelentés, ami bárkit is eltántorít az oltástól, az pedig bűn.

Ismét a vakcinákat támadja Hadházy Ákos Forrás: MTI/Illyés Tibor

Hadházy bejegyzésének időzítése azért is furcsa, mert a német kormány éppen a napokban kezdeményezett tárgyalásokat Oroszországgal a Szputnyik V beszerzéséről kétoldalú alapon, az Európai Uniótól függetlenül. Arról nem is beszélve, hogy német sajtójelentések szerint a németek Oroszországig is elmennek azért, hogy beoltsák őket az orosz gyártású oltóanyaggal.

Ahogy beszámoltunk róla, Svédország is érdeklődik a Szputnyik V vakcina iránt, Ausztria szerződött, Törökország pedig tegnap engedélyezte.