2018-ban szurkálta meg a párját egy asszony, Kertész Ágnes. A nő az ítélet szerint kábítószert kevert a férje italába mielőtt rátámadt. Mint kiderült, mindezt azért tette, mert a férfi éveken át rettegésben tartotta, fenyegette és pszichésen bántalmazta. A nő most Áder János köztársasági elnöktől kapott kegyelmet – tudta meg a Blikk.

Kegyelmet kapott Áder János köztársasági elnöktől Kertész Ágnes. A nő azután fordult végső elkeseredésében Áder Jánoshoz, hogy a bíróság emberölési kísérlet miatt 10 évnyi fegyházra ítélte. Az ítélet szerint: kábítószert tett férje italába, majd többször megszúrta. A férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett. Ágnes hiába próbálta a bíróságon bizonyítani, hogy több éve bántalmazó kapcsolatban élt és a férje válogatott pszichés módszerekkel kínozta őt, érveit nem vették figyelembe.

A pár közös kislányát évek óta az apuka neveli. A férfi Ágnes elmondása szerint teljesen ellene hangolja gyermeküket.

Áder János döntése értelmében 10 év helyett csak ötöt kell leülnie és azt sem fegyházban hanem fogházban mondta a Blikknek a nő ügyvédje, Dr.Lichy József.

A nő végig kitartott amellett, hogy soha nem akarta bántani gyereke apját, a férfi saját magát sebezte meg, s amikor ő ezt észrevette, odament hozzá, majd dulakodni kezdtek, amelyben mindketten súlyos sérüléseket szereztek. A bíróság első és másodfokon sem hitt neki, így 2019-ben megkezdte büntetését.