5 040 222 fő a beoltottak száma Magyarországon

koronavírus, oltás, vakcina, Pfizer
Nyíregyháza, 2021. május 22. Spiró Melinda szájsebész szakorvos beolt egy férfit a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagjával a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton Nyíregyházán 2021. május 22-én. MTI/Balázs Attila
Vágólapra másolva!
Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 5 040 222 fő, közülük 3 196 604 fő már a második oltását is megkapta - közölte a kormány tájékoztató oldala. 
Vágólapra másolva!

Az oltásoknak és a védelmi intézkedéseknek köszönhetően letörtük a járvány harmadik hullámát.

A magyar lakosság 52%-a már megkapta az oltást, szemben az uniós 35%-os átlaggal.

A regisztráltak száma 5 millió 180 ezer fő, és 90%-uk már meg is kapta az oltást.

Illusztráció Forrás: MTI/Balázs Attila

Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon.

Jelenleg Pfizer-, Sinopharm- és korlátozott mennyiségben még Szputnyik- és AstraZeneca-oltás foglalható. A kedden érkezett 334 ezer adagos Pfizer-szállítmány egy részét második körös oltásokra lehet felhasználni, 175 ezer adagot pedig első körös oltásra. Ezt részben a kórházi oltópontok hirdetik meg az online időpontfoglalóban, részben a háziorvosok olthatják el.

Az oltást igazoló alkalmazás mobiltelefonra ingyenes letölthető, ezzel képes a védettségi igazolvány kiváltására.