Egy magyar nő albán barátjával együtt megpróbált meg négy, magát szírnek valló migránst Ausztriába csempészni. Egy ismeretlen embercsempész telefonon adott utasításokat a nőnek, aki út közben navigálta a barátját.

Május 26-án 20 óra előtt nem sokkal egy albán férfi Makónál 4 migránst vett fel az autójába. Az albán férfival együtt utazott a magyar barátnője is, aki egy egyelőre ismeretlen embercsempésszel tartotta a kapcsolatot telefonon, és GPS navigálással segítette a sofőrt, vagyis a migránsok célba juttatását.

Az albán férfi és a nő 1000 euro reményében, az ismeretlen megbízójuk utasításai szerint vitték jogellenesen a migránsokat

Ausztria felé. 20 óra után igazoltatták őket az M1-es autópálya 83-as kilométerénél, ekkor bukkantak rá a migránsokra. Az embercsempészet miatt indult ügyben az ügyészség kérte a bíróságtól a férfi letartóztatását, és a magyar nő bűnügyi felügyeletét, tekintettel a bizonyítás megnehezítésének veszélyére, továbbá a férfival szemben, a szökés, elrejtőzés veszélye miatt. A bíróság ma rendelte el a férfi letartóztatását és a nő bűnügyi felügyeletét.