Kétszer is elítélték a részeg sofőrt, de őt ez sem tartotta vissza

Vágólapra másolva!
Az ügyészség vádat emelt azzal a 46 éves baranyai férfival szemben, akit már többször elítéltek, mert részegen vezetett, de októberben újra autóba ült, és balesetet okozott alkoholfogyasztás után.
Vágólapra másolva!

A korábban vezetéstől eltiltott férfi októberben kocsiba ült,

megivott egy üveg vörösbort, majd baranyai házából egy, több mint 40 kilométerre lévő, Kaposvár környéki faluba próbált eljutni. A részeg férfi azonban Ladon egy vízelvezető árokba hajtott.

A férfi a balesetet sérülés nélkül megúszta. A rendőrök alkoholszondát alkalmaztak vele szemben, mely pozitív értéket mutatott.

Forrás: Ügyészség

Mint kiderült, nem ez volt nála az első ilyen eset, ugyanis

2018-ban 500.000 forint pénzbüntetésre és 1 év vezetéstől eltiltásra, míg 2020-ban 750.000 Ft pénzbüntetésre és 3 év és fél év vezetéstől eltiltásra ítélte a bíróság.

A barcsi bíróság az ügyészi váddal egyezően

bűnösnek mondta ki a férfit, akivel szemben 1 év 5 hónap felfüggesztett fogházat, és 6 év vezetéstől eltiltást szabott ki. Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, míg a férfi ügyvédje enyhítésért fellebbezett.

Forrás: Ügyészség

A vádlott az esettel kapcsolatban nemcsak a sérülést, hanem egy újabb bűncselekmény miatti felelősségre vonást is megúszott, mivel május 14-e óta a Büntető Törvénykönyv szerint bűncselekményt követ el az, aki vezetéstől eltiltás hatálya alatt vezet, ami akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.