Vágólapra másolva!
Több párhuzam is található Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely életútjában
Vágólapra másolva!

Ők szavak nélkül is értik egymást, ami a politikai együttműködésben különösen hasznos. Ezért sem véletlen, hogy Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely kapcsolata már több mint másfél évtizedre nyúlik vissza.

Kísérteties párhuzamok fedezhetők fel a két szélhámos életútjában, mintha Karácsony másolta volna mentorát.

Gyurcsány Ferenc pár évvel régebben, még 1984-ben készített diplomamunkát a pécsi tanárképző főiskolán, amivel kapcsolatban erős plágiumgyanú támadt, miután 2012-ben kiderült, hogy a volt sógora ugyanazzal a címmel adott be szakdolgozatot és a javítások, illetve a bírálat is kísérteties hasonlóságot mutatott a két iromány között. A szakdolgozat persze azóta sem került elő.

Itt azért kiderül, miért Gyurcsány a főnök, hiszen ő 2006-ban, az őszödi beszéd kiszivárgása után képes volt angolul interjút adni a CNN-nek, még ha sajátos Szemlőhegyi úti dialektusban is.

Karácsonynak tehát van még mit tanulnia lelki rokonától, de nem csak angolul. A hazugságbeszéd szakon Gyurcsány a professzor, a főpolgármester tanársegéd, de mindenkinek jobb lenne, ha ezt a versenyt nem az országos politikában folytatnák, hanem csak az Apró-villában két unicum között.