Szabadulásuk után együtt mentek kirabolni egy idős embert Kaposváron, a banki alkalmazott buktatta le őket

Vágólapra másolva!
Egy banki alkalmazott figyelmességének köszönhetően fogtak el két rablót a rendőrök. Egy idős embert zsaroltak, hogy pénzt adjon neki. Az ügyintézőnek az lett furcsa, hogy az idős ember a szokásától eltérően két egymást követő napon nagyobb összeget akart felvenni, és persze az is, hogy furcsán, idegesen viselkedik.
Vágólapra másolva!

A két férfi 2020-ban zárkatársak voltak a börtönben. Szabadulásuk után a fiatalabb férfi azzal kereste meg társát, hogy az idős, hiszékeny főbérlőjétől korábbi lakásbérlésére hivatkozással pénzt lehetne tőle kizsarolni.

Az idősebb férfi ezután a társától kapott információk alapján felkereste a tulajdonost, akinek előadta, hogy az egyik korábbi albérlője nevében jár el, és követelte tőle a korábban kifizetett kaució visszafizetését, azonban a tulajdonos okirattal igazolta, hogy ez már korábban megtörtént.

Miután a korábban szabadult férfi látta, hogy így nem fog pénzhez jutni, azt mondta,

az idős férfinak, hogy meg fogja ölni.

Végül 79 ezer forintot szerezett meg, amit a korábbi zárkatársával elosztottak.

De ennyivel nem elégedtek, másnap

újra elmentek hozzá, és ekkor már azért követeltek pénzt, mert állításuk szerint az egyik korábbi albérlő egy drága laptopja a lakásban maradt, ezért 300.000 forintot követeltek.


Mivel az idős férfi ekkor sem akart fizetni, megint azt mondták neki, hogy megölik. Ezután elkísérték egy bankba, ahol azonban

az egyik alkalmazottnak gyanús lett, hogy az idős férfi szokásával ellentétben újra nagyobb összeget akar felvenni a számlájáról, és látta is rajta a félelmet, ezért hívta a rendőröket,

akik a két férfit elfogták, most pedig már vádat is emeltek ellenük.