Hallottam, amikor azt kiabálta: meg fogok ölni három embert!

Gyöngyös Polgármesteri Hivatal, gyöngyösi
Vágólapra másolva!
Mint ahogy azt az Origo is megírta, egy férfi pisztollyal és késsel tört be szerdán a gyöngyösi polgármesteri hivatalba, azzal fenyegetőzött, hogy megöli az ott tartózkodókat, majd magával is végez. A férfit végül sikerült lefegyverezni, és csak a vakszerencsén múlt, hogy nem ölt meg senkit - írta a Blikk. A férfi egyedül nevelte beteg kisfiát, a fiú anyja börtönben van, erről a Bors írt. 
Vágólapra másolva!

Azt egyelőre nem tudni, mi váltotta ki a férfi tettét, a Blikk azt írja, a férfi nehéz anyagi körülmények között egyedül nevelte kisfiát egy szociális bérlakásban.

A 12 éves fiú Asperger-szindrómás, imádja az édesapját, erről a férfi anyja beszélt, aki idősek otthonában él. A jelenlegi helyzet szerint a kisfiú egyedül maradhat, hacsak a nagymama magához nem veszi, az anyja ugyanis börtönben van, mert halálra éheztette másfél éves kislányát.

Az apja vette magához ezután a gyereket, aki rajong érte.

A férfi anyja azt mondta,

a fia nagy marhaságot csinált, de börtönt nem érdemel.

A Blikk információi szerint a férfinál kés, pisztoly és sokkoló is volt. A hivatal egyik dolgozója a lapnak azt mesélte, hogy hallotta a hangoskodást, de amikor kinézett az ablakból, alig hitt a szemének: a férfi kezében tisztán látta a fegyvert, az oldalán egy kés lógott.

– mondta a lapnak a dolgozó. Azt is látta, amint a rendészek egyik vezetője lerohan a kapuba, ő értesítette közben a rendőröket is. Utasította a szolgálatot, hogy zárják le az épületet, senki nem léphet be. Mindeközben a folyosón lévő biztonsági őr is szembe találta magát a támadóval,

aki tovább fenyegetőzött, hogy mindenkit megöl, s magával is végezni fog.

- Nekem az őr annyit mondott utólag, hogy igyekezett gyorsan felmérni a helyzetet. Terelgette ki a dolgozókat az emeleten, sokaknak így sikerült kikerülni a veszélyes területről. Eközben

a férfi ráfogta a biztonsági őrre a fegyverét

– mondta a lapnak egy másik szemtanú. Az is kiderült, hogy a férfi egy gáz-riasztó fegyvert fogott rá.

A magából kikelt férfit a titkárság egyik munkatársnője is próbálta megnyugtatni, szóval tartani. Ő ugyanis korábbról ismerte a férfit, aki 16 évvel korábban a polgármesteri hivatal munkatársaként dolgozott.

Eközben hátulról a

városgazda a támadó mögé lopózkodott, majd hirtelen kirántotta a kést az övéből.

A rendőrök percek alatt a helyszínre értek, hat szirénázó autó állta el a városháza bejáratát. Pillanatok alatt az emeleten voltak, a férfi nem tanúsított ellenállást, azonnal földre vitték és bilincsbe verték - írta a Blikk.