Szijjártó Péter: Rendkívül káros és veszélyes, amikor összekeverik a sportot a politikával

SZIJJÁRTÓ Péter; WILMES, Sophie
Luxembourg, 2021. június 21. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és belga hivatali partnere, Sophie Wilmes beszélget az uniós tagországok külügyminisztereinek találkozóján Luxembourgban 2021. június 21-én. MTI/EPA/Reuters pool/Johanna Geron
Vágólapra másolva!
Rendkívül káros és veszélyes, amikor összekeverik a sportot a politikával - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Luxembourgban, az európai uniós tagországok külügyminisztereinek egynapos találkozóján.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter magyar újságíróknak az ülés szünetében nyilatkozva arra reagált, hogy München polgármestere szivárványszínű kivilágítást javasolt a Németország-Magyarország június 23-i Európa-bajnoki mérkőzésnek otthont adó stadionban. A kezdeményezés - és a müncheni városi tanács az azzal egyetértő mind a hat frakciója - a tolerancia és egyenlőség melletti kiállásnak adna hangot.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és belga hivatali partnere, Sophie Wilmes beszélget az uniós tagországok külügyminisztereinek találkozóján Luxembourgban 2021. június 21-én Forrás: MTI/EPA/Reuters pool/Johanna Geron

A külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta: a kivilágítás követelésében egyértelműen az a szándék mutatkozik meg, hogy a politikát belekeverjék a sport világába, "hiszen mindenki tudja, miről van szó".

- fogalmazott.

Törekvésüknek olyan formában is hangot akarnak adni, hogy egy sporteseménybe, melynek semmi köze a nemzeti törvényhozáshoz, bele akarják vinni a politikát - mondta. A sportnak és a politikának az összekeverése rendkívül káros, történelmi tapasztalatok azt mutatják, hogy ez rossz. Ha valakik, akkor a németek ezt egészen biztosan jól tudják - tette hozzá Szijjártó Péter.