Táskaszíjjal fojtogatta áldozatát a részeg férfi Tatán

Illusztráció rendőrség
Illusztráció rendőrség
Vágólapra másolva!
A rablás után a férfi megpróbált eltűnni, négy nappal később elfogató parancs alapján kapták el. Azóta letartóztatásban van, amit az ügyészség most szeretne meghosszabbíttatni.
Vágólapra másolva!

Június 7-én Tatán, épp hazafelé tartott a későbbi sértett, amikor összetalálkozott a részeg férfivel, aki

egy régi tartozására hivatkozva pénzt követelt tőle.

Mivel a férfi ezt elutasította, a részeg férfi ütni kezdte őt, majd elvette a földről a táskáját és miközben elindult, elkezdte átkutatni. A férfi követte részeg támadóját, aki ekkor

újra ököllel többször megütötte, a férfi a földre esett, a részeg támadó a nyaka köré tekerte a táska szíját, és fojtogatni kezdte,

amitől a férfi elájult. Mire magához tért, a részeg támadó elmenekült a telefonjával és további 4400 forinttal. A bántalmazás közben a férfi arccsontja és a bordája is eltörött.

A rablás után rögtön nem találták a férfit, a telefonját kikapcsolta, ezért elfogatóparancsot adtak ki ellene, ez alapján fogták el pár nappal később,.

A bíróság két hete elrendelte a férfi letartóztatását. Az ügyészség most a rablással és súlyos testi sértéssel vádolt férfi letartóztatásának meghosszabbítását javasolta a bíróságnak, tekintettel arra, hogy a büntetőeljárásban megszökött és továbbra is fennáll vele szemben a bizonyítás megnehezítésének veszélye.