Szijjártó Péter: A gyermekvédelmi törvény nem mossa össze a pedofíliát és a homoszexualitást - videó

SZIJJÁRTÓ Péter; RADEGONDE, Sylvestre
Budapest, 2021. július 2. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszél Louis Sylvestre Radegonde-dal, a Seychelle Köztársaság külügyi és turisztikai miniszterével a tárgyalásuk után tartott közös sajtótájékoztatójukon a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2021. július 2-án. MTI/Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Hamis hír, hogy az egyes rendelkezései miatt sokak által bírált magyar gyermekvédelmi törvény összemosná a pedofíliát és a homoszexualitást - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a CNN hírtelevíziónak adott interjújában.
Vágólapra másolva!

Az Amanpour című műsorban kedd este Bianna Golodryga kérdezte a törvényről a tárcavezetőt, aki leszögezte, annak

egyik része szigorú következményeket ír elő a pedofília vonatkozásában, másik része pedig a kiskorúak szexuális orientációval kapcsolatos neveléséről szól.

"Ez két teljesen különálló és elszigetelt rész a törvényben, semmi sem keveredik össze" - húzta alá.
Szijjártó Péter kiemelte,

a gyermekek szexuális orientációval kapcsolatos nevelése kizárólagos szülői jog,

a törvény azonban semmit nem mond a felnőttekről. Hozzátette, az új szabályozás még csak nem is tiltja az ilyen jellegű oktatást, de annak értelmében ezt csak az arra jogosult szakértők végezhetik.

Mi azt kívánjuk elkerülni, hogy LMBTQ-aktivisták bármilyen magatartást, orientációt próbáljanak népszerűsíteni az óvodákban vagy iskolákban - jelentette ki.

A miniszter hangsúlyozta, hogy Magyarországon senkinek sem kell félnie szexuális orientációja miatt, az Alaptörvény tilt mindenfajta hátrányos megkülönböztetést.

A miniszter felhívta a figyelmet arra is, hogy a pedofilellenes törvényt sem csak a kormánypárt támogatta, azt a legnagyobb ellenzéki erő, a Jobbik szavazataival fogadták el az Országgyűlésben. "A helyzetet úgy leírni tehát, mintha ez csupán a kormánypártok álláspontját képviselné Magyarországon, egyszerűen nem igaz, és nem is tisztességes" - fogalmazott.

A külgazdasági és külügyminiszter végül azt mondta, hogy a törvénynek semmi köze nincsen a jövő évi választásokhoz, a jogszabály kizárólag a magyar gyermekek védelméről szól.