Mint ahogy azt az Origo elsőként megírta, halálos baleset történt múlt hét pénteken a 3-mas metró felújítása közben, amikor egy elszabadult pótkocsi elsodort egy szerelőt. A Blikk információi szerint emberi mulasztás okozhatta a balesetet.

A lap az egyik szerelővel beszélt, aki azt állította, hogy épp a nem megfelelő munkakörülmények miatt jött el az érintett területről, a baleset előtt egy nappal. 

A csőszerelőként dolgozó férfi az egyik ott maradt kollégájára hivatkozva azt mondta, hogy nem az előírásoknak megfelelően rögzítették a szerelőkocsikat, ezért szabadulhattak el a Nagyvárad térnél.

A rendőrség és a tűzoltók a Corvin-negyednél, július 30-ánFotó: Polyák Attila - Origo

A férfi szerint ez a mozdonyvezetőnek és az ott lévő munkásoknak lett volna a feladata. Ezek a kocsik 80-100 kilométeres sebességre is felgyorsulhattak, így Szabolcsnak esélye sem volt a túlélésre - mondta a neve elhallgatását kérő alkalmazott.

A balesetben két másik munkás is megsérült. A közlekedési vállalat közlése szerint a baleset halálos áldozata és sérültjei is a felújítást végző vállalkozó szakemberei, akik a kezelésükben lévő munkaterületen dolgoztak a saját eszközeikkel - írja a lap.

A rendőrség vasúti közlekedés veszélyeztetése miatt indított büntetőeljárást, egyelőre ismeretlen tettes ellen.