Brutálisan meggyilkoltak egy férfit Miskolcon

illusztráció, mentőautó, mentő, ambulancia, rendőrség, rendőrautó, rendőr
Vágólapra másolva!
Egy 41 éves férfi pénzt akart szerezni a távoli ismerősétől, egy 70 éves férfitól. Korábban a férfinak kellett volna visszaadni az ismerősnek a lakáskulcsait, de egyet magánál tartott. 2018-ban, karácsonykor felment az ismerőséhez és halálra késelte, majd elvette a pénzét.
Vágólapra másolva!

A munkanélküli, hajléktanként élő férfi egy alkalmi szállásadóján keresztül ismerte meg a Miskolcon élő 70 éves férfit 2018 őszén. Amikor az idős ismerős elvesztette a kulcsait, a szállásadója a férfit kérte meg, hogy vigye vissza azokat az ismerősnek.

A férfi azonban az egyik kulcsot magánál tartotta.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

2018 karácsony másnapján a férfi kilátástalannak találta az anyagi helyzetét, ezért úgy döntött, hogy kölcsön kér az ismerősétől. Reggel a magánál tartott kulccsal bejutott a társasház lépcsőházába, majd bekopogott hozzá. Az ágyból kikelő ismerős kinyitotta az ajtót és beengedte a férfit, akinél volt egy sporttáska, benne ruhákkal és egy késsel.

A férfi a konyhában ezzel a késsel támadt rá az ismerősére, legalább 46-szor megszúrta és megvágta. Az ismerős a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

A féri ezek után letakarta egy pléddel, majd a talált 120 ezer forintot eltette. Átöltözött, majd miután elmenekült a véres ruháit és a kést egy közeli benzinkút szemetesébe dobta.

Debrecenbe menekült, ahol az ismerőseinél húzta meg magát. a rendőrség egy hét múlva fogta el. Az idős férfira két nappal a gyilkosság után talált rá az egyik rokona.

A bíróság első fokon a többszörösen visszaeső férfit nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy ellen elkövetett emberölés miatt életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte, és nem bocsátható feltételesen szabadlábra.

Az ügyészség tudomásul vette az ítélet, a férfi és a védője viszont fellebbezett.

A főügyészség azt javasolja, hogy azt is állapítsa meg a bíróság, hogy a férfi kifejezetten kívánta az ismerőse halálát.

Másodfokon a Debreceni Ítélőtábla fog dönteni az ügyben.