Húszmilliót csalt ki egy asszonytól régi ismerőse

A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
Folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt vádat emelt egy budapesti férfival szemben a Bajai Járási Ügyészség. A csaló az ismeretségüket kihasználva egy bácsalmási asszonytól négy éven át több mint 20 millió forintot csalt ki. A változatos indokkal - hagyaték megszerzésére, bírságok, perköltség, sőt hamvasztás költségére - hamisan kölcsönkért összegeket a férfinak sem szándékában, sem módjában nem állt visszafizetni.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a bácsalmási születésű, Budapesten élő férfi és egy asszony régóta ismerték egymást. Ezt kihasználva a férfi mintegy négy éven keresztül,

2018 decemberéig rendszeresen kért különböző hamis ürüggyel pénzt a jóhiszemű asszonytól.

Először a testvére korábbi tartozását ígérte megadni neki egy állítólagos hagyatékból, aminek a megszerzéséhez és a terhek kifizetéséhez kölcsönt kért és kapott az áldozatától.

Aztán azt mondta,

hogy az ügyintézés miatt gyakran kell utaznia, és erre is kért pénzt az ismerőstől.

Egyszer azt a kitalált történetet adta elő, hogy egy nagyobb összegű bírságot kell kifizetnie. Mivel ekkor az asszonynak nem volt készpénze,

1,2 millió forint értékben arany karkötőket, gyűrűket, nyakláncokat adott a férfinak azzal, hogy tegye zálogba és az ebből kapott pénzből fizesse ki a bírságot.

A férfi nem sokkal ezután még attól sem riadt vissza, hogy azt hazudja, hogy meghalt az élettársa és

halottszállításra és hamvasztásra csaljon ki pénzt.

Visszafizetési szándékának megerősítése érdekében a férfi egy hamis banki igazolást is átadott az asszonynak, amely szerint a bankszámláján 25 millió forint van átmenetileg zárolva. Ígérete szerint amint az összeg felszabadul, a tartozásait megadja. A vádlott végül a kicsalt 20,5 millió forintból nem fizetett vissza semmit, így az asszony kára nem térült meg.

A csaló ráadásul nemcsak régi ismerősét, hanem annak barátnőjét is becsapta és közel 1,2 millió forinttal megkárosította.

Az ügyészség a férfit folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett csalással, valamint hamis magánokirat felhasználásával vádolja, amiért börtönbüntetés kiszabását indítványozzák azzal, hogy a bíróság a sértetteknek okozott kár megtérítésére is kötelezze. A csalási ügyben a Bajai Járásbíróságon hoznak majd ítéletet.