Egy pillanat(kép) az örökkévalóságnak, avagy újra hódítanak a vászonképek

Interior of living room with photo on canvas room interior canvas picture clouds interior decoration living room wall carpet sofa photo sky blue white inside home pillow modern at home frame design furniture couch table contemporary lamp 3D render comfort
Modern interior of living room with photo of sky with clouds on canvas
Vágólapra másolva!
A hagyományos fotónyomtatás helyett egyre többen választják a vászonképek készítését. De miért lendült fel ismét irántuk a kereslet? Miért olyan előnyösek, és hogyan érdemes képet választani? Mutatjuk!
Vágólapra másolva!

Milyen pozitív hatásai vannak a képeknek?

  • Színesebbé teszik otthonod. Ha üresnek érzed valamelyik szobát, egy megfelelő méretű vászonképpel garantáltan feldobhatod a hangulatát. Ez pedig még a minimál stílusú lakberendezésekhez is remekül illik.
  • Bármikor rájuk pillanthatsz. Egy fárasztó munkanap után mindig jólesik a pihenés. A kisebb-nagyobb képek pedig már egyetlen pillantás után is energiát adhatnak, illetve kellemesen relaxáló hatást nyújthatnak.
  • Inspirálóak. Akár családi fotókkal vagy kedvenc művészi képeiddel tennéd otthonosabbá lakásod, mindig hatékonyan motiválhatod magad velük.
Forrás: Robert Kneschke/(C) Robert Kneschke ((C) Robert Kneschke (Photographer) - [None]/Robert Kneschke

Miért pont a vászonképek lehetnek a tökéletes választások?

Ezek a legfontosabb előnyeik:

Természetesen hatnak

Amíg az üveg mögé helyezett vagy fényes fotópapírra nyomtatott képek bizonyos szögekből lenyűgözőek lehetnek, addig a vászonképek minden irányból kiválóan láthatók. Kiállításokra is elsőrangú választások, hiszen a stúdiófénnyel megvilágított helyiségekben is természetes, élethű megjelenést biztosítanak.

Sokoldalúan stílusosak

Legyen szó bármilyen lakberendezési irányzatról is, a minőségi vászonképek bárhol megállják a helyüket. Akár vakrámára feszítve vagy egy ízléses keretbe helyezve egyedülálló dizájnt teremtenek. Emellett a színek is hosszú évekig ugyanolyan élénkek maradnak, így minden kép az eredeti fényében ragyoghat.

Ajándékként is hódítanak

Amikor egyedi ajándékokról beszélünk, valamilyen fotós tárgy biztosan az eszünkbe jut. Szerencsére a fotós pólók és bögrék helyett idén végre valóban különleges ajándékkal lepheted meg szeretteidet. A vászonképeknek ugyanis mindenki örül, főleg ha telitalálat a képválasztás.

Egyedi méretben is elérhetők

Egy nagyméretű, impozáns képet szeretnél a nappaliba? Vagy inkább egy kedves kis családi fotót az előtérbe? Csakis rajtad múlik! Így akár 20x20 cm-es vagy éppen 160x120 cm-es képet is választhatsz, ami vászonra nyomtatva még a legkisebb méretben is lélegzetelállítóan mutat.

Minden kép jól mutat

Gyönyörű zöld tájképek vagy grandiózus épületeket megörökítő fotók egyaránt éles megjelenéssel és élénk színekkel nyomtathatók vászonra. Így a pillanatkép valóban az örökkévalóságnak szól, és minden nap ugyanolyan csodálattal töltheti el a megtekintőit.

Hogyan dönts a kiválasztott képet illetően?

  • Igazodj otthonod megjelenéséhez! Csak hunyd be a szemed, és gondold végig, hogy milyen kép mutatna tökéletesen a falon. Egy csobogó vízesés a természet lágy ölén? Vagy inkább a közös fotó a legutóbbi nyaralásról? A választás során mindenképpen érdemes az otthoni színeket figyelembe venni, hogy a kép soha ne üssön el túlságosan a helyiségek árnyalataitól.
  • Ha ajándékozol, mindig mérd fel előtte a terepet! Ha ismerőseidet egy igazán személyes ajándékkal szeretnéd felköszönteni, alaposan fontold meg a döntést. Ha nem kellően ismered a művészeti ízlésüket vagy éppen az önmagukról készült kedvenc fotóikat, bátran kérdezz körbe a társaságon belül, hogy ihleteket nyerj.
  • Hallgass a szívedre! Végül a legfontosabb: ha a szívedre és a megérzéseidre hallgatsz, nagy baj biztosan nem történhet. Ne hallgass másokra, és ne kövesd az éppen trendi irányzatokat. Egyszerűen csak válassz olyan képet, amelyik neked tetszik.

A vászonképek újra a figyelem közzéppontjába kerültek a lakberendezés folyamatosan változó világában. Persze nem véletlenül, hiszen a természetes látványuk és a bármelyik lakberendezési stílushoz illő vakrámás vagy képkeretes megjelenésük szinte mindenkit lenyűgöz. Emellett pedig ajándékként is nagyszerűen funkcionálnak, ha tényleg különleges dolgot szeretnél átadni. Dönts ízlésed szerint!