Az összes létező közlekedési szabályt semmibe vette, és többszörös vezetéstől eltiltás és bűnügyi felügyelet ellenére is újra meg újra volán mögé ült egy 16 éves, Békés megyei kamasz, majd megpróbált elmenekülni az őt igazoltató rendőrök elől. A bíróság a sorozatos szabályszegések miatt elrendelte a letartóztatását.

A 16 éves fiatalt engedély nélküli vezetés, az elsőbbség és az előzés szabályainak megsértése, illetve közúti közlekedési szabályok megsértése miatt október 28-ig eltiltották a vezetéstől.

Ennek ellenére először június 26-án ült a volán mögé, és balesetet okozott Békéscsabán, ahonnan adatai megadása nélkül úgy távozott, hogy nem győződött meg arról, hogy megsérült-e valaki.

Emiatt cserbenhagyás és eltiltás hatálya alatti vezetés miatt indult ellene büntetőeljárás. Azonban ez sem tartotta vissza attól, hogy július 2-án Újkígyóson ismét autóba üljön,

ami miatt újra felelősségre vonták eltiltás hatálya alatti vezetés miatt. A kamasz ez után július 31-én újfent Békéscsabán közlekedett autóval, melynek során anyagi kárral járó balesetet szenvedett, és újból eltiltották a vezetéstől.

A már folyamatban lévő három büntetőeljárást egyesítették, és

augusztus 5-én a bíró elrendelte a kamasz bűnügyi felügyeletét azzal, hogy a lakóhelyét nem hagyhatja el.

A fiú azonban szokása szerint

ezt is semmibe vette, szeptember 23-án engedély nélkül távozott a lakásból, és Békéscsabán közlekedett, amikor 20 óra 36 perc körül a Baross utcán az

ellenőrzést végző rendőr megállító jelzését figyelmen kívül hagyta, és elhajtott előle.

A fiú ez után 20 óra 40 perc körül a rendőrség épülete előtt hajtott el, amikor a piros lámpánál éppen az őt kereső civil rendőrautó mögé állt be. A szolgálati autóból kiszálló és őt igazoltatni készülő rendőrök elől

a fiú a sebességhatárt túllépve, a szemközti forgalmi sávot használva elhajtott, amivel veszélyeztette a vele szemben közlekedő kocsi biztonságát is.

Mivel a fiú a bűnügyi felügyelet szabályait megszegte, megszökött a rendőrök elől, a büntetőeljárások hatálya alatt újabb bűncselekményeket követett el és az eddigi cselekmények alapján fennáll a bűnismétlés veszélye is, a gyulai ügyészség javasolta a letartóztatását.

A békéscsabai bíróság az ügyészi javaslattal egyezően elrendelte a kamasz letartóztatását - írja az Ügyészség oldala.