Lakatos Márkot nem zavarja, hogy a műsorában Wahorn András azt mondta, egy 8 éves kislány élvezheti, ha egy pedofil megerőszakolja

Apáti Bence
Vágólapra másolva!
Apáti Bence véleménycikke.
Vágólapra másolva!

Az utóbbi idők legocsmányabb és legfelkavaróbb beszélgetését voltam kénytelen végighallgatni.
Mindenféle túlzás nélkül.

De kezdjük egy kicsit messzebbről.

Lakatos Márk nagyjából egy hónapja látható újra az Indexen.
Műfaját tekintve egy amolyan főzős-beszélgetős-evős-kitárgyalós, Konyhanyelvnek elkeresztelt műsort készít a portálnak.

A produktumot dióhéjban úgy kell elképzelni, hogy a sztájliszt meghív magához három embert, előtte indokolatlanul főz, illetve süt nekik valamit, amiket aztán - miután a zömében balliberális akolból érkezett vendégek asztalhoz ültek - kényes vagy kényesnek vélt témák átdumcsizása között elfogyasztanak.

Maga az alapötlet is meglehetősen abszurdnak tűnik, hiszen csak egy pillanatra képzeljük el azt a bizarr jelenetet, ahogyan mondjuk a vendégek nemi erőszakról, szexuális zaklatásról, vagy ahogy az legutóbb történt, pedofíliáról csacsognak jóízűen csámcsogva, miközben nagyokat nyelve nyelik le az zöldalma-csatni ágyon tálalt fermentált nyúlcombokat, a sosem hiányzó ropogós elemekkel egyetemben.

Mintha egy kortárs dán színdarab nyitójeleneteit látnánk.
Nekem legutóbb konkrétan a Születésnap című dráma jutott eszembe.
Pedig nem az volt, hanem az Index pőre valósága.

Pénteken Csákányi Eszter színésznő, Mérő Vera a Nem Tehetsz Róla, Tehetsz Ellene Alapítvány létrehozója, és az öregkorára kissé megbuggyant Wahorn András tette tiszteletét a sztájliszt belvárosi luxuslakásában.

Egy rövid ideig a szokásos mederben folyt a beszélgetés, azonban egy váratlan pillanatban Csákányi Eszter előállt egy brutális és fájdalmas történettel.
A színésznő elmondása szerint nyolcéves korában egy pedofil erőszakoskodott vele.
Ami kétségkívül egészen szörnyű és traumatikus élmény lehetett, azonban a műsor szereplői az egy szem Mérő Vera kivételével finoman szólva sem reagáltak úgy, ahogy normális emberektől az elvárható lett volna.

A Simicska Lajos által egy ideig eltérített Hír TV Szabadfogás című műsorának egykori állandó vendége, Wahorn, akin már akkortájt is érződött, hogy nincs ki mind a négy kereke - hiszen a kelleténél jóval többször fenyegetőzött hol kissé áthallásosan, hol egyértelműen a fideszesek felakasztással -, valami egészen döbbenetes módon vette védelmébe a pedofilokat.

A baloldali festőművész ugyanis a következő, teljesen védhetetlen és rémisztő okfejtéssel rukkolt elő:
„Az utóbbi időben történnek olyan dolgok, hogy valaki harminc évvel ezelőtt elkövetett valamit, ami annak idején elfogadott volt, sőt még biztatást is kapott rá, és most úgy ítéljük meg, hogy ez egy erőszak volt."

Ezek után arról kezdett beszélni, hogy az ominózus pedofil erőszak nem is volt igazi erőszak, ráadásul a gyerekek sok esetben még élvezik is a beteg ragadozók által elkövetett ocsmányságokat.

Ezen a ponton kezdett először a hányinger kerülgetni.

Aztán akkor, amikor azt láttam, hogy az elhangzottak ellenére a négy ember zavartalanul zabál tovább.
Ami Csákányi esetében valahol érthető, a színésznő láthatóan sokkot kapott, ráadásul mégiscsak ő volt az áldozat.

Mérő legalább a pankómorzsás, téliszalámis krokettet csámcsogva bőszen nyitogatta a szemeit, és grimaszokat vágva, kissé kedveszegetten, de vitába is szállt a pedofil erőszakot mentegető balos ikonnal, azonban Wahorn hányingerkeltő kijelentései annyira azért nem háborították fel, hogy felálljon az asztaltól, vagy legalábbis befejezze, esetleg felfüggessze a vadasmártáson illatozó gyümölcsös nyúlcomb bekebelezését.

Csákányi Eszter, az áldozat eközben láthatóan zavartan és szótlanul hallgatott.

Majd Lakatos Márk kezdett bele - mintha mi sem történt volna - egy személyes történet elmesélésébe.
Ami egy szintig akár érthető is lehetne egy extrém módon énközpontú, exhibicionista celebtől, de van az a pont - mondjuk az, amikor egy tőle 7 centire ülő barátja éppen elmondta, hogy egy pedofil zaklatta nyolcévesen -, amikor a folyton-folyvást rátörő közlési kényszert vissza kellene tudni tartani.

Miután Wahorn András előadta a '68-as libsik beteg gondolatait a nyolcéves kisgyerekek örömszerzését illetően, még kerek tizenöt perc volt hátra a műsorból, ami viszonylagos nyugalomba és elégedett csámcsogásba fulladt.

Dacára annak, hogy néhány perccel azelőtt a baloldali festő milyen elfogadhatatlan ocsmányságokra támaszkodva vette védelmébe a kisgyerek bugyijába nyúlkáló pedofilokat.

Én csak remélni tudom, hogy a műsor viszont nem marad következmények nélkül, mert az ellen nem lehet mit tenni, hogy léteznek ilyen háborodott és perverz emberek, mint Wahorn, de az teljességgel elfogadhatatlan, hogy a műsorvezető ilyen érzéketlenül reagáljon az elhangzottakra, hogy ezekre a kijelentésekre Lakatos nem reagált érdemben, nem állt fel, nem utasította rendre Wahornt, horribile dictu nem szólította fel távozásra, hanem jóízűen falatozva a saját coming outjáról kezdett beszélni.

Azt hiszem, itt van vége Lakatos Márk műsorának.