Négy embercsempészt ítélt el a bíróság

Vágólapra másolva!
Négy év alatt négy embercsempészt ítélt el a bíróság, összesen 26 migránst akartak Nyugat-Európába csempészni.
Vágólapra másolva!

A román, valamint a három bolgár férfi ismeretlenekkel állapodott meg abban, hogy pénzért cserébe migránsokat fog Nyugat-Európába csempészni.

Telefonjaikra kapták meg azokat a koordinátákat, ahol fel kellett venniük az illegális bevándorlókat. Ezért a migránsok 3500-4000 eurót fizettek.

A 40 éves román 10 migránst csempészett egy bérelt autóban, hárman a csomagtartóban utaztak.

A 20 éves bolgár férfi is bérelt autóval dolgozott, ő nyolc - magát szírnek valló - migránst csempészett, ők a ledöntött hátsó üléseken utaztak.

A 37 éves bolgár embercsempész az apja kocsiját használta, amivel 4 - magát egyiptominak és 2- magát szírnek valló - migránst vitt.

Mindhárom férfit az M8-as autópályán fogták el a rendőrök.

A 22 éves bolgár embercsempész. Forrás: Police.hu

Egy 22 évesn bolgár férfi pedig 2, magát szintén szírnek valló - migránst vitt egy bérelt kocsival, amikor az M8-ason észrevette a rendőröket.

Egy kamion takarásában kiszállította a migránsokat a kocsiból, de a rendőrök az igazoltatás közben megtalálták az irataikat és a ruháikat.

Az ügyészség embercsempészés miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította a férfiakat, akiket a bíróság 2 év börtönbüntetésre ítélt, aminek a végrehajtását 3, egyikük esetében 2 évre felfüggesztette, valamint 4 évre kiutasította őket az országból. Az ítélet mindegyik esetben jogerős.