Rejtélyes üzemi baleset történt a gödi Samsung-gyárban november 3-án, ahol súlyosan megsérült egy 27 éves karbantartó. L. Richárd egy héttel később halt meg a kórházban. A cég egyelőre nem adott pontos magyarázatot a tragédiára, derül ki a Blikk cikkéből.

A cikkben két verziót említenek, az egyik szerint a baleset azért történt, mert egy gép valamilyen okból nyitott ajtóval elindult, holott elméletileg csak zárt állapotában indítható, a vészmegállító sem állította meg. Egy másik munkás pedig azt állította, tudomása szerint a fiatalember egy leállt gépen dolgozott, amikor valaki azt újra elindította, a baleset pedig ekkor történhetett. Az első verziót a cég cáfolta, a másiknak pedig az mond ellent, hogy a rendőrség – mondván a baleset a férfi hibájából történt – nem indított büntetőeljárást az ügyben.

A gödi Samsung SDI gyár 2020. január 28-ánForrás: MTI/Mónus Márton

A Blikk által megkérdezett, az ügytől független jogász szerint teljesen mindegy, hogy a tragikus baleset során ki hibázott, a család mindenképpen igényt tarthat kártérítésre.

– Abban az esetben, ha bűncselekményt állapítanak meg, úgy a cégnek mindenképpen kötelezettsége, hogy sérelemdíjat fizessen. A hozzátartozóknak viszont ellenkező esetben is van lehetősége polgári pert indítani, ahol így is megítélhetnek kártérítést számukra – magyarázta a lapnak dr. Tran Dániel. Az ügyben a Munkaügyi Felügyelőség vizsgálódik.