Az Európai Bizottság ma bejelentette, hogy következő szakaszba léptet kötelezettségszegési eljárásokat Magyarországgal szemben, melyek a gyermekvédelmi törvényt az uniós joggal összeegyeztethetetlennek bélyegezik. A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja kiáll amellett, hogy a magyar gyermekek nevelése a magyar szülők kizárólagos joga maradjon. Nem engedjük, hogy Brüsszel és a baloldal egyre több eszközzel próbálják rákényszeríteni Magyarországot, hogy hátráljon meg a gyermekvédelmi törvény ügyében.

Brüsszel támadást indított Magyarország ellen, mert a magyar Országgyűlés a nyár folyamán nagy többséggel megszavazta a gyermekvédelmi törvényt. A nyomásgyakorlás azóta tart és rengeteg arcot öltött már: kötelezettségszegési eljárás, jogállamisági jelentés, politikai fenyegetések és forrásokkal való zsarolás. A mai nappal újabb állomáshoz érkeztünk: a Bizottság eljárást indított hazánk ellen és az uniós joggal összeegyeztethetetlennek bélyegezte a magyar gyermekvédelmi törvényt.

Míg 2015-ben azért támadtak minket, mert megvédtük a határokat, most azért indítottak offenzívát mert meg akarjuk védeni gyermekeinket. Mert nem engedjük be az LMBTQ-lobbit az iskoláinkba. Mert megállítjuk a gender őrületet és a szexuális propagandát az iskolák és óvodák kerítésénél.

Kiállunk amellett, hogy a magyar gyerekek nevelése a magyar szülők kizárólagos joga. Magyarország meg kívánja és meg is fogja védeni kultúráját, nemzeti identitását és ebből fakadó családi értékeit: mint szabad és független országnak, ezt a jogot az uniós és nemzetközi jognak egyaránt garantálnia kell.

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja szerint Brüsszel és a baloldal ma azért támadja Magyarországot, mert Magyarország nem engedi be az LMBTQ propagandát az óvodákba.