Felfegyverkezve elkövetett rablás és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki Dunaújvárosban ollóval rabolt 120 ezer forintot egy használt ruha üzletből.

A vádirat szerint a férfi tavaly ősszel, szeptember 25-én azért tért be a használt ruha kereskedésbe, hogy pénzt szerezzen. Az alkalmazott felhívta a figyelmét, hogy záróra van és arra kérte, hogy menjen ki az üzletből, de a férfi arra hivatkozott, hogy sokáig dolgozott és gyermekeinek kabátra van szüksége. Amíg az eladó összeválogatta neki a ruhákat, a férfi egy ollót vett ki az írószertartóból.

A nő mögé lépett, egyik karjával átkulcsolta a nyakát, másik kezével az ollót a nyakához szorította és a bevétel átadását követelte.

Az eladó a fenyegetés hatására a kasszából átadott a férfinak 120 ezer forintot, majd a távozó férfit követte. A rabló combon rúgta és elmenekült a zsákmánnyal.

A bűncselekmény előtt szintén Dunaújvárosban három embertől vitt el pénz és különböző értékeket a rabló.

Az ügyészség vádiratában a többszörös visszaesővel szemben fegyházbüntetés kiszabását, közügyektől eltiltást, vagyonelkobzást, a polgári jogi igények elbírálását, valamint annak megállapítását indítványozta, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.