Az Európába tartó migráció jelentős nyomás alatt tartja a külső határokat és problémát okoz a mindennapokban - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója kedden a kormány Facebook-oldalán megosztott videóban.

Bakondi György a videóban úgy fogalmazott, a "brüsszeli apparátus" elsősorban a migráció legalizálásán és kedvező színben történő feltüntetésén dolgozik.

"Magyarország mindent megtesz, hogy az eddig bevált biztonsági intézkedéseket fenntartsa, a magyar emberek biztonságát garantálja" - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy az európai külső határokat is védi az ország.

Hozzátette, a kormány nem támogatja a migráció legalizálását, sem azt, hogy "valamifajta" kvóta szerint osszák el a migránsokat. "Szeretnénk, ha a magyar emberek dönthetnének abban, hogy kikkel akarnak együtt élni" - emelte ki.

Bakondi György úgy folytatta, nem véletlen, hogy ahol a baloldal hatalomra került, a migráció megítélését kedvezőre "fordította", vagyis mindent megtett, hogy - akár a negatívumok elhallgatásával - a lakosság is elfogadja.

"Épp ezért mindaddig, amíg Magyarországnak nemzeti kormánya van, mi mindent megteszünk, hogy ez a politika ne nyerjen teret, ne kényszerüljünk arra, hogy ismeretlenekkel éljünk együtt. Előre kell mennünk, s nem hátra kell fordulnunk!" - jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.