Szentkirályi Alexandra: Az elmúlt 11 évben sikerült visszaadni a kormányzás lelkét

Kormányinfó 2021. augusztus 21-én, Szentkirályi Alexandra
Kormányinfó 2021. augusztus 21-én, Szentkirályi Alexandra
Vágólapra másolva!
Az elmúlt 11 évben sikerült visszaadni a kormányzás lelkét, amely nem termelési jelentésekről, betonról és különféle mérlegekről szól, hanem a magyar emberekről és Magyarországról! - írja közösségi oldalán a kormányszóvivő. Szentkirályi Alexandra hozzátette: az elmúlt két év több szempontból is rendhagyó volt, hiszen az egész világ, így Magyarország is a koronavírus járvány ellen küzdött. Ez egy teljesen új típusú kihívás volt, a magyar kormány elsők közt reagált, védekező intézkedések bevezetésével, orvosi eszközök és vakcinák beszerzésével, az oltás megszervezésével majd a gazdaság újraindításával. Amikor bizonytalan időket élünk, akkor a biztos, határozott és megnyugvást hozó hangok a legfontosabbak - közölte.
Vágólapra másolva!

A kormányszóvivő a Facebookon azt írta, hogy két évvel ezelőtt érte az a megtiszteltetés, hogy felkérték, legyen Magyarország kormányának a szóvivője, a munka pedig tovább folytatódik!

- reagált Szentkirályi Alexandra arra, hogy

2022. január 1-jétől a hazai kommunikációért felelős kormánybiztossá nevezik ki.

Kormánybiztosként az alábbi feladatokat fogja ellátni:

  • tájékoztatja a hazai tömegkommunikációs szerveket és a hírügynökségeket a kormány tevékenységéről,
  • kapcsolatot tart a hazai újságírókkal és szerkesztőségekkel,
  • gondoskodik a kormány tagjai és az államtitkárok nyilvános sajtóeseményeinek és sajtótájékoztatóinak előkészítéséről,
  • előkészíti és megszervezi a kormányzati döntésekkel kapcsolatos hazai sajtótájékoztatókat, illetve
  • gondoskodik a közösségi médiában történő kormányzati kapcsolattartásról.

A kormányszóvivő azt közölte, hogy az elmúlt két év több szempontból is rendhagyó volt, hiszen az egész világ, így Magyarország is a koronavírus járvány ellen küzdött.

Ez egy teljesen új típusú kihívás volt, a magyar kormány elsők közt reagált, védekező intézkedések bevezetésével, orvosi eszközök és vakcinák beszerzésével, az oltás megszervezésével majd a gazdaság újraindításával.

Hozzátette:

Amikor bizonytalan időket élünk, akkor a biztos, határozott és megnyugvást hozó hangok a legfontosabbak. A Kormányinfók sokak számára elsődleges hírforrássá váltak.Ezalatt a két év alatt munkám szerves részévé váltak az úgynevezett terepszemlék.

Kifejtette:

Szentkirályi Alexandra úgy látja, hogy

az elmúlt 11 évben sikerült visszaadni a kormányzás lelkét, amely nem termelési jelentésekről, betonról és különféle mérlegekről szól, hanem a magyar emberekről és Magyarországról!

- zárta sorait Szentkirályi Alexandra.