Maradandó sérülést okozott a kecskeméti zebrán gázoló részeg sofőr, utána tovább ivott

Kecskemét baleset biciklis zebra maradandó sérülés
A 2020. januárjában történt balesetben a biciklisnek maradandó sérülései lettek.
Vágólapra másolva!
Maradandó sérülést okozott egy zebrán szabályosan átkelő biciklisnek Kecskeméten egy nő, aki gyógyszerek és alkohol hatása alatt vezetett autót. A baleset és a helyszíni rendőri intézkedés után újra ivott, majd ismét karambolozott. Az eset 2020 januárjában történt, az ügyészség most hozhat döntést.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a nő 2020. január 27-én a déli órákban Kecskeméten a Nyíri úton bódult állapotban közlekedett járművével, amikor egy kijelölt gyalogátkelőhely előtt nem biztosított elsőbbséget a kerékpárját maga mellett tolva áthaladni szándékozó asszonynak és elütötte.

A baleset következtében a sértett elesett, elveszítette az eszméletét és súlyos, életveszélyes koponya-, valamint maradandó károsodás visszamaradása mellett gyógyuló végtag sérüléseket szenvedett.

A sofőr több KRESZ-szabályt is megszegett. Forrás: Bács-Kiskun Megyei Főügyészség

A vádlott szervezetében kisebb mennyiségű alkohol mellett központi idegrendszerre ható gyógyszerek is voltak. A baleset azért következett be, mert a nő több KRESZ-szabályt is megszegett.

A nő a vele szemben foganatosított rendőri intézkedés és vezetői engedélyének helyszíni elvétele után ismét ivott,

majd folytatta útját Soltvadkertre. Ittassága és bódultsága miatt azonban nem tartott kellő követési távolságot és belerohant az előtte haladó, kanyarodás miatt lassító személyautóba. Az ütközés következtében személyi sérülés nem történt, de mindkét jármű megrongálódott.

A vádlott autója a baleset után. Forrás: Bács-Kiskun Megyei Főügyészség

A vádlottnak azért is felelnie kell, mert néhány nappal korábban - szintén ittasan - egy szalagkorlátnak ütközött.

Az ügyészség a büntetett előéletű nőt maradandó fogyatékosságot okozó bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntettével és kétrendbeli ittas járművezetés vétségével vádolja, továbbá indítványozza a végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását azzal, hogy a bíróság a járművezetéstől is tiltsa el. Ügyében a Kecskeméti Járásbíróság fog döntést hozni.