Ők a Highlights of Hungary idei jelöltjei

Vágólapra másolva!
Miniagyat és miniszívet létrehozó magyar startup, egy gyermekotthon és egy fiatal olimpikon is jelölt lett az idei Highlights of Hungary-n.
Vágólapra másolva!

Határon innen és túl gyűjtötték az idei nagykövetek a Highlights of Hungary-ra a szerintük legkiválóbb, legszerethetőbb történeteket, amelyekre mindenki büszkén nézhet fel.

Egyetlen mérce volt csupán: a kiválóság, mely példaként szolgálhat bárkinek.

A Highlights of Hungary a Hass, alkoss, gyarapíts felkiáltással kereste 2021 legkiválóbb magyar teljesítményeit kategóriák nélkül, hogy díjazza és bemutassa őket a nagyközönség számára. Ahogy tavaly, úgy idén is 2-2 millió forintot kapnak majd a díjazottak. A jelöltek teljes listája ide kattintva érhető el.

Kategóriák nélkül, de a legmagasabb minőségben

A Highlights of Hungary hagyományaihoz hűen idén sem állít fel kategóriarendszereket, ám ez nem jelenti azt, hogy a jelöltek között nem képviselnék magukat a legkülönfélébb területek – civil szervezetek, sportolók, üzleti, tudományos és kulturális eredmények is felkerültek a jelöltlistára.

A Tulipán Gyerekotthon már 20 éve működik, több száz súlyosan bántalmazott gyereknek adtak egy esélyt a jobb életre – nem csak otthont, hanem szeretetet is kaptak, mely nélkül egyetlen gyermekkor sem lehet az igazi.

A kiváló emberi teljesítményt leginkább abból a szempontból emelném ki, hogy Bartha József református lelkész és családja anyaországi és román pénzügyi támogatások nélkül teszik ezt, így kénytelenek voltak hosszú távú megoldást találni a fenntartás biztosításához. Az idei évben fejeztek be szintén Holtmaroson egy beruházást hitelből, ahol egy idősek otthona került kialakításra, aminek a bevételéből stabilan tudják majd finanszírozni a gyerekotthont. 2021-es aktualitás azon túl, hogy idén lett 20 éves, az idősek otthona beruházás befejezése és az a mögött álló üzleti modell példaértékű és egyedi, ami sok más szociális intézménynek adhat mintát.

- áll Bagossy Norbert, a Bagossy Brothers Company alapítója méltatásában.

A tokiói olimpián az egész világ megismerhette a fiatal magyar tehetséget, Vas Kata Blankát, akit idén Highlights of Hungary csapata jelölt a díjra.

Vas Blanka Fotó: Csudai Sándor - Origo

A fiatal sportoló egy Magyarországon gyenge gyökerekkel és kevés támogatottsággal rendelkező sportágban ért el páratlan sikereket: 2021-ben minden idők legjobb magyar helyezését elérve negyedik lett el országúti kerékpáros-vb női mezőnyversenyében, a tokiói olimpián mountain bike-ban negyedik, míg az Európa-bajnokságon az U23-as mezőnyversenyben ezüstérmes – áll a csapat méltatásában.

Az idei jelöltek között kiemelkedő üzleti és tudományos történeket is találni, többek között az Appercell Biotech nevű magyar startup-ét, akik

élő szervezeteket másolva teszik gyorsabbá és hatékonyabbá a góygyszerfejlesztést.

A startupra már a befektetők is felfigyeltek, 2021-ben 500 millió forintot kaptak.

- áll Margaret Ann Dowling méltatásában.

A szavazás február elején indul, és két hétig tart, a díjátadó február 24-én lesz, online.

Az idei nagykövetek:

A Highlights of Hungary csapata: Oláh Zsanett, Pintér-Tomka Emese, Böszörményi- Nagy Gergely, Remete Tibor

  • Trunk Tamás
  • Bagossy Norbert
  • Gém Péter
  • Mádai Vivien
  • Trellay Levente
  • Margaret Ann Dowling
  • Ókovács Szilveszter és felesége, Máthé Zsuzsa
  • Nagy Viktor
  • Nagy Anna