S.ggfejnek nevezte a német külügyi bizottság elnökét az ukrán nagykövet

Vágólapra másolva!
Egyre nagyobb botrányt okoz Németországban a berlini ukrán nagykövet. Andrij Melnyk korábban seggfejnek nevezte a Bundestag külügyi bizottságának elnökét, most pedig egy baloldali politikusnak, aki bírálta a neonáci ukrán Azov-ezredet, egyszerűen azt írta Twitteren, fogja be a pofáját. Német lapok szerint Melnyk diplomatához méltatlan viselkedése a teljes német politikai elitnek szól, azért sértegeti a német politikusokat, mert a Merkel kormány megépíttette az Északi Áramlat gázvezetéket, a jelenlegi kormány pedig eddig nem támogatta, hogy a NATO belépjen a háborúba.
Vágólapra másolva!

- írta ki Twitterre Fabio De Masi, korábbi német parlamenti képviselő (még korábban EP-képviselő). Melnyk nagykövet erre válaszul megdöbbentő stílusban azt írta a Die Linke (Baloldal) politikusának: "Jobb, ha befogja a pofáját, Fabio De Masi és az összes haverja. A Die Linke évtizedek óta udvarol a háborús bűnös Putyinnak és a borzasztóan agresszív Oroszországnak. A mai napig. Szóval jobban teszi, ha kussol"

Az Azov-ezred egy neonáci félkatonai csoportosulás, amely 2014-ben jött létre Ukrajnában. Nyíltan vallanak náci nézeteket, korábban oroszok elleni atrocitásokat kötöttek hozzájuk, a szakadár köztársaságokban rendszeresen hajtottak végre támadásokat. Mostanra az ukrán védelmi minisztérium alá tartoznak.

A Die Welt szerint a német kormányt egyre jobban dühíti Melnyk viselkedése, de a nagykövetet ez nem zavarja. Korábban Michael Rothot, aki korábban a Merkel kormány tagja volt, most a külügyi bizottság elnöke, egyszerűen seggfejnek nevezte. Amikor egy tévéinterjúban a riporter megkérdezte, hogy ezt a háború okozta kétségbeesésében mondta-e, Melnyk elutasította a mentegető magyarázatot: "Ez egyáltalán nem kétségbeesés. Ez egy állapot leírása. Azé, ami itt évek óta uralkodik".