Baloldal: El kell zárni az orosz gázt

KOCSIS-CAKE Olivio
Budapest, 2020. április 14. Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd képviselője felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. április 14-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Kocsis-Cake Olivio, a Gyurcsány-lista jelöltje szerint el kell zárni az orosz gázt – erről a baloldali politikus az ATV Start című műsorában beszélt, írta meg a Híradó.hu
Vágólapra másolva!

A Gyurcsány-lista jelöltje azt mondta, hogy szankciókat kell kivetni az energiahordozókra is, ezzel tovább növelve a folyamatosan emelkedő energiaárakat: „hogyha ehhez [a béke eléréséhez – a szerk.] az kell, hogy szankcióval sújtsák az energiahordozókat is, amit Oroszország kivet, akkor ezt a lépést is meg kell lépni".

Kocsis-Cake Olivio felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. április 14-én Forrás: MTI/Kovács Tamás

Kocsis-Cake Olivio később azonban a beszélgetés további részében ennél is tovább ment, amikor kijelentette az orosz gázzal kapcsolatban, hogy: „ezt a forrást el kell tekerni, el kell zárni, mert addig lesz pénzük háborúzni, és lesz pénzük egy független országot megtámadni".

Magyarország gázellátásának túlnyomó többségét az orosz gáz adja. Hazánkban továbbá jelentős részben fűtéshez használják ezen energiahordozót, tehát amennyiben a baloldali politikus által javasolt intézkedések megvalósulnának, komoly nehézségekkel kellene szembenéznie a magyar lakosságnak.