Nem az Európai Néppárt nevében jön Donald Tusk Márki-Zay Péterékhez

vote Horizontal
Former President of European Council Donald Tusk talks to the press before voting in the second round of Polish Presidential Elections on July 12, 2020 in Sopot. (Photo by MATEUSZ SLODKOWSKI / AFP)
Vágólapra másolva!
Nem az Európai Néppárt nevében szólal majd fel a március 15-i baloldali rendezvényen Donald Tusk, hanem a lengyel ellenzéki Polgári Platform elnökeként - tudta meg az Origo néppárti forrásból. Korábban is volt már példa arra, hogy Tusk az egész EPP nevében nyilatkozott, miközben arra nem volt semmilyen felhatalmazása. 
Vágólapra másolva!

Donald Tusk, a lengyel ellenzéki Polgári Platform képviseletében érkezik Budapestre a március 15-i baloldali tüntetésre - értesült az Európai Néppárt vezetőségéhez közelálló forrásból az Origo.

Donald Tusk nem először állított valótlanságot Forrás: AFP/Mateusz Slodkowski

A lengyel politikus tehát nem az Európai Néppárt elnökeként szólal majd fel a rendezvényen. Korábban Tusk azt a látszatot keltette, mintha az EPP nevében jönne Budapestre, és a pártszövetség hivatalos álláspontját képviselné.

Forrás: Twitter

Tusk nem először hazudott. Tavaly decemberben arról beszélt: tárt karokkal várja az EPP azt formáló magyar baloldali politikai alakulatot, amit Márki-Zay Péter vezetne.

reagálta Markus Pieper néppárti képviselő, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa.