Egy baloldali újságírónő az egyik főszereplője az erdélyi szavazatégetős baloldali provokációnak

Marosvásárhely Erdély

Targu-Mures, Romania , Europe. Street view of the Administrative palace and the Culture palace, landmark
Vágólapra másolva!
A Maszol erdélyi magyar hírportál forrásai egyértelműen provokációnak tartják, hogy ismeretlen tettesek magyarországi levélszavazatokat próbáltak meg eltüntetni, elégetni Marosvásárhely közelében. Az esetet egy helyi, román nyelvű hírportál és annak magyar változata hozta nyilvánosságra, a rendőrség pedig nyomozást indított és a helyszínen összegyűjtötte a bizonyítékokat. Az ügyben egy Parászka Boróka nevű, baloldali – nyugodtan mondhatjuk – propagandistanő is szerepet kapott. A Fidesz és az RMDSZ is baloldali provokációnak nevezte a történteket.
Vágólapra másolva!

Egy baloldali „újságírónő" lakása közelében találták meg az állítólag elégetett szavazólapokat

A Maszol információi szerint a román nyomozók csütörtökön a délelőtti órákban kezdték meg a helyszínelést, és akkor egyetlen újságíró, a Marosvásárhelyi Rádió, illetve a magyarországi baloldali médiumok közismert propagandistája,

PARÁSZKA BORÓKA VOLT OTT A HELYSZÍNEN, AKI EGÉSZEN VÉLETLENÜL ÉPPEN A KÖZELBEN LAKIK.

Számos külhoni véleményformáló szerint Parászka Boróka 2002 és 2010 között az MSZP-SZDSZ-koalíció erdélyi szócsöveként tevékenykedett, a 2010-es kormányváltás óta pedig az éppen aktuális Orbán-kormányok egyik leghevesebb bírálójának számít. Dolgozik a Marosvásárhelyi Rádiónak és két magyarországi baloldal orgánumnak, a HVG-nek és a Magyar Narancsnak. Parászka Borókáról érdemes megjegyezni, hogy nem támogatja a magyar kormány és az RMDSZ azon célkitűzéseit, amelyeket arra irányulnak, hogy területi autonómiát kapjon Székelyföld. A baloldali újságírónő mindent durván támad, aminek köze van vagy feltételezése alapján köze lehet a nemzeti-keresztény értékrendhez.

A Maszol által megkeresett marosvásárhelyi forrásuk azt mondta, az a terület, ahol a szavazólapokat megtalálták, „egy eldugott, szemetes vidék, ahová az emberek nem járnak csak úgy sétálni". Ezért is tartja furcsának, hogy éppen most, éppen ott és ilyen körülmények között találták meg a félig elégetett szavazólapokat.

A HELYBÉLIEK EGYSZERŰ ÉS OLCSÓ PROVOKÁCIÓNAK TARTJÁK AZ ESETET, ÉS EZT LÁTSZIK ALÁTÁMASZTANI AZ IS, AHOGYAN A MAGYAR BALOLDALI SAJTÓ SZINTE EGYIDEJŰLEG FELKAPTA AZ ESETET, AZT SUGALLVA, HOGY ERDÉLYBEN MEGSEMMISÍTIK A KORMÁNYPÁRTTAL SZEMBENÁLLÓKRA ADOTT SZAVAZATOKAT,

a helyszínen készített fényképeken ugyanis egy-egy szavazólapon tisztán kivehető, hogy a baloldal jelöltjére volt leadva a szavazat.

Az is furcsa, hogy a román portál által közzétett videófelvételen sem a levélszavazatok hitelesítésére szolgáló azonosító lapokat, sem népszavazási íveket nem lehet látni, noha utóbbiból négy kellene legyen borítékonként.

A szavazólapok megsemmisítésének már csak azért sem lenne értelme, mert az erdélyi magyarok több mint 90 százaléka a Fidesszel szimpatizál, a baloldal támogatottsága pedig elhanyagolható. A felvételen látható szavazólapok száma igen csekély, 20-25 körül lehet.

A Fidesz és az RMDSZ is baloldali provokációt emleget

A Fidesz közleményben reagált a baloldal választási csalással kapcsolatos vádaskodásaira. Azt írták: A baloldal kétségbeesésében mindenre képes.

A baloldal a magyar rendszerváltás óta éppen a legsúlyosabb választási csalásokat követi el a Bajnai-féle teljesen illegális DatAdat-adatbázissal, és most a külhoni magyarok szavazatainak megsemmisítését akarják elérni.

Nincs két baloldal, egy baloldal van, a Gyurcsány-Bajnai-féle baloldal minden aljasságra képes, 2006-ban tévészékházat gyújtottak fel a hatalom megtartásáért, most szavazólapokat – fűzte hozzá a Fidesz.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) közleménye alapján elítéli azokat a vádakat, amelyek azt sugallják, hogy itt választási csalásról lenne szó.

Elfogadhatatlannak és megalapozatlannak tartják a magyarországi ellenzéki pártok kérését is, amely arról szól, hogy meg kell semmisíteni az összes határon túli szavazatot. A képsorok megerősítik, hogy egyértelműen szervezett provokációról van szó, amelynek az a célja, hogy a határon túli szavazatokat hiteltelenítsék.

Bárki is álljon a provokáció mögött, a legaljasabb módon próbálja manipulálni a közvéleményt. Ezt a leghatározottabban visszautasítjuk! – áll a közleményben.

Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy RMDSZ-es polgármestere hangsúlyozta,

A KÉPSOROK MEGERŐSÍTIK, HOGY EGYÉRTELMŰEN SZERVEZETT PROVOKÁCIÓRÓL VAN SZÓ, AMELYNEK AZ A CÉLJA, HOGY A HATÁRON TÚLI SZAVAZATOKAT HITELTELENÍTSÉK.

– zárta bejegyzését Antal Árpád.

Az RMDSZ szóvivője, az európai uniós alapokért felelős minisztérium államtitkára, Hegedüs Csilla is elítélte a baloldali provokációt a közösségi oldalán.