Fiatalok a Békemenetről: Nem hagyhatjuk, hogy a baloldal háborúba sodorja Magyarországot!

békemenet, március 15, 2022, Szent István körút, Nyugati pályaudvar
Vágólapra másolva!
A fiatalok egy olyan csoporthoz akarnak tartozni, amely nem csak butaságokat beszél, és nem szidja az embereket, hanem ténylegesen dolgozik, valamint betartja, amit ígér. A mostani kormány ilyen! – mondta az Origónak adott interjúban a 16 éves Borbély Szabolcs arról, mit tapasztalt a Békemeneten. A miskolci Váraljai Zoltán szerint nem lehet fontosabb célunk, mint a béke, vagyis az, hogy a gyermekeinket, a családapákat és családanyákat megvédjük, valamint amit eddig a Fidesz-KDNP kormány felépített, azt megtartsuk. A zalaegerszegi Balazsicz Sára örül neki, hogy hazánknak felelősségteljes kormánya és vezetője van, aki nem hagyja, hogy Magyarország belesodródjon ebbe a háborús konfliktusba, valamint kiáll a kárpátaljai magyarok érdekei mellett is. 
Vágólapra másolva!

A 31 éves Váraljai Zoltán Miskolcról érkezett a barátaival.

Miért tartotta fontosnak, hogy részt vegyen az idei Békemeneten?

Már többször vettem részt Békemeneten, de most első alkalommal a miniszterelnök úr mögötti emelvényen foglalhattam helyet. Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből, kereszténydemokrata fiatalokkal utaztunk Budapestre, és azért tartottuk fontosnak, hogy részt vegyünk rajta – különösen ebben az időszakban –, mert - ahogy a Békemenet elnevezésben is szerepel a béke szó -

a béke mellett kell letennünk a voksunkat.

Egyetértek azzal, amit miniszterelnök úr mondott, miszerint

Végeláthatatlan tömeg a március 15-i Békemeneten, a budapesti Szent István körúton Fotó: Koncz Márton - Origo

Milyen volt a hangulat a helyszínen?

Felemelő érzés, igazából szavakba nem önthető érzés volt, amikor megérkezett az óriási tömeg a Kossuth térre, és akkor fentről elkezdtük skandálni, hogy „Isten hozott!". A tömeg is jelszavakat skandált, és az volt a legemlékezetesebb pillanat, amikor megérkeztek fiatal édesapák és édesanyák a gyermekeikkel, és zászlókat lengettek a kisgyermekek is. Jó tudni, érezni azt, hogy vannak más keresztény-konzervatív gondolkodású fiatalok, akik ezt az értékrendet átadják gyermekeiknek.

Rengeteg fiatalt lehetett látni a menetben, így azt gondolom, hogy a baloldal hangzatos állításaival szemben a fiatalok többsége a Fidesz-KDNP értékeit osztja és képviseli.

Jó ehhez a közösséghez tartozni!

A Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetének résztvevői vonulnak a Margit hídon az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulóján 2022. március 15-én Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Balazsicz Sára 24 éves, Zalaegerszegről érkezett a szüleivel a Békemenetre.

Milyen volt az Ön számára az idei Békemenet?

Felemelő érzés volt ott lenni, immár ötödik alkalommal. A munkám és a tanulmányaim nem kapcsolódnak a politikához, de mindig is érdekeltek a politikai-közéleti események, amely leginkább családi neveltetésemnek tudható be. Otthon nálunk mindig téma volt a politika és a közélet, úgy, ahogyan a történelem és a hazaszeretet fontossága is.

Számomra a Békemenet egy kihagyhatatlan program, mindig egy csodálatosan felemelő érzés ott lenni, olyan emberek között, akikkel közös a gondolkodásunk, a politikai értékrendünk és a nemzeti elkötelezettségünk is.

Mit gondol a Békemenet jelmondatáról?

A jelmondat mindig is fontos a Békemeneteken, mert ez az a közös álláspont, amely kifejezi az összetartozásunkat, a közös célunkat. Ez egy békés erődemonstráció volt a nemzeti oldal részéről, nagyon fontos ugyanis, hogy kimaradjunk ebből a háborúból, amely a szomszédunkban zajlik.

El kell kerülnünk a rombolást, és örülök neki, hogy hazánknak felelősségteljes kormánya és vezetője van, aki nem hagyja, hogy Magyarország belesodródjon ebbe a háborús konfliktusba, valamint kiáll a kárpátaljai magyarok érdekei mellett is.

Ezáltal tovább folytatódhat az a békés építkezés, amely 2010 óta tart, és a kormány kiemelten támogatja a nemzetet, a fiataloktól elkezdve az időseken át a magyar családokig.

Azért, hogy ez a munka folytatódni tudjon, a magyaroknak kell jól döntenie április 3-án.

Miért volt fontos ez a Békemenet?

A mostani alkalom az országgyűlési választás közelsége miatt is kiemelt jelentőségű volt. Jó érzés volt látni – különösen most –, hogy egyre többen veszünk részt a Békemeneten. Az ünnepi műsor egész egyszerűen csodálatos volt, és a zenés, néptáncos, versekkel fűszerezett műsor mindig színesíti a hangulatot. Kifejezi azt a magyar virtust, amelyet képviselünk, vagyis azt, hogy jó érzés magyarnak lenni. Idézhetném az ünnepi műsorból Sajó Sándortól azt a sort, miszerint „magyarnak lenni büszke gyönyörűség". Az ilyen események mindig megerősítik a politikai hovatartozásomat és a nemzeti keresztény értékrendemet. Azt, hogy jó helyen vagyok!

Családok, fiatalok és idősek egyaránt részt vettek a Békemeneten Fotó: Polyák Attila - Origo

Borbély Szabolcs 16 éves tanuló, aki Berettyóújfaluból érkezett a Békemenetre.

Kikkel érkezett a Békemenetre, és mit tapasztalt?

A környező településen élőkkel fogtunk össze, és közösen jöttünk Budapestre, a Békemenetre. Másodjára vettem részt, és most is a színpadról hallgathattam a műsort, valamint a miniszterelnöki beszédet.

Láttam azt a rengeteg embert, külföldi barátainkat, akik szeretnék, ha a nemzeti kormány továbbra is bizalmat kapna április 3-án, hiszen

nagyon jól látjuk, hogy a baloldal csak rombolni képes.

Az is jó érzés volt, hogy rengeteg fiatal vett részt az eseményen, és beszélgettem velük. Többen elmondták, hogy most vannak először Békemeneten, de nem gondolták volna, hogy egyszer egy ilyen élményben lesz részük, és ezt a gondolkodást támogatják majd, amit a kormány is képvisel. A mai fiatalság kezd „elsiklani", ezért azok, akik ott voltak a mostani és az előbbi Békemeneteken is, ők azok, akik próbálják megmutatni, hogy ez a generáció jó, nem életképtelen, és képesek méltó módon helytállni, továbbvinni majd a rájuk hagyott örökséget.

Orbán Viktor miniszterelnök a március 15-én elmondott beszédében kiemelte, hogy nemet mondunk a háborúra Fotó: Csudai Sándor - Origo

Kijelenthető, hogy a tömegben ezek a fiatalok, és Ön is érzett egyfajta közösséghez való tartozást?

Én sokszor érzem azt, hogy nekem nemcsak a fiatalokkal, hanem az idősekkel is foglalkoznom kell, hiszen a tőlünk idősebbeket tisztelni és becsülni kell. Ők azok, akik ezt az országot a hátukon vitték nagyon sokáig, akik felépítették ezt az országot.

Fontos, hogy mi fiatalok ugyanúgy küzdjünk, és dolgozzunk Magyarországért, ahogyan a nagyszüleink tették. Jó érzés volt a tömeget szemlélni, és azt érezni, hogy hozzájuk tartozom, ennek a közösségnek a részese vagyok.

Ha már fiatalok, miért fontos, hogy az első szavazó fiatalok elmenjenek szavazni április 3-án?

Elsősorban szeretném elmondani, hogy teljesen egyetértek Orbán Viktor miniszterelnök úr mondataival, hiszen a baloldal és jó pár európai ország politikusai is rossz úton járnak.

Ők, vagyis mi fiatalok vagyunk azok, akik örökül kapjuk majd ezt az országot, és fontos, hogy akik szavazhatnak, elmenjenek, mert minden fiatalnak megvan a véleménye Márki-Zay Péterről. Én azt tapasztalom, hogy

a fiatalok egy olyan csoporthoz akarnak tartozni, amely nemcsak butaságokat beszél, és nem szidja az embereket, hanem ténylegesen dolgozik, és betartja, amit ígér. A mostani kormány ilyen!

Azt látjuk, és én is ezt tapasztalom, hogy a kormány támogatja a fiatalokat, nagy hangsúlyt fektetnek erre, és ha szeretnénk, hogy ez megmaradjon, akkor érdemes arra az oldalra szavazni, amely ezt meg is adja a fiataloknak, nemcsak ígérget.