Letartóztatták gumiabroncsokkal kereskedő, adócsaló banda összes tagját

gumiabroncs
Vágólapra másolva!
Letartóztatták azt a négyfős családot, és egy bűntársukat, akik 2018 és 2019 között többszáz millió forintos kárt okoztak az állami költségvetésnek azzal, hogy külföldről származó gumiabroncsokkal kereskedtek az országban, azonban nem fizették meg az ÁFA-t.
Vágólapra másolva!

A férfi 2018-tól kedzve alapított egy bűnszervezetet, melyben élettársa és két lánya, illetve egy további bűntársuk közreműködésével létrehozott egy olyan számlázási láncolatot, ami által

a Kínából behozott gumiabroncsokat szlovák és cseh cégek részére történt szabadforgalomba bocsátását követően a tagok által létrehozott, időnként változtatott magyar társaságokon, első belföldi vevőkön, mint „bukó" cégeken keresztül futtatták át.

Az ilyen módon Magyarországra érkező gumiabroncsokat valójában

a férfi irányítása alatt álló tatai és budapesti székhelyű cég közvetlenül szerezte be és adta tovább magyarországi nagykereskedéseknek és magánszemélyeknek.

A kép illusztráció Forrás: Continental

Ezekívül a bszervezet tagjai a pénz tisztára mosása érdekében drága ingatlan tulajdonrészeket, értékpapírokat vásároltak.

Ezzel összesen

356.382.000 forintnyi kárt okoztak az állami költségvetésének.

A NAV munkatársai külföldi társszervezetekkel együtt, és az Eurojust koordinálásával,

összehangolt nemzetközi szintű akció keretében több helyen tartottak házkutatást, könyvelési iratokat, illetve többszázmillió forint értékű ingatlanokat, tárgyakat zároltak és foglaltak le, és elfogták a bűnszervezet öt tagját is.

A tatabányai bíróság ügyészi javaslatra egy hónapra elrendelte a négyfős család, illetve bűntrásuk a szökés, rejtőzködés, bűnismétlés, és bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt.